CREDIDAM aniversează 20 de ani de activitate în slujba artiștilor

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, pe 19 septembrie 2016, CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți) a organizat Ziua Porților Deschise, prilej cu care a prezentat publicului larg noul sediu.

Evenimentul Ziua Porților Deschise a avut două componente: conferința de presă „CREDIDAM – 20 de ani în slujba artiștilor” și turul noului sediu al asociației,  în care participanții au putut vedea pașii pe care îi are de urmat un artist din momentul înscrierii ca membru, inserării repertoriilor și până în punctul remunerării prestațiilor sale artistice.

Azi, CREDIDAM a împlinit 20 de ani.

Ceea ce părea la începuturi un vis quijotesc, a devenit una din cele mai mari asociații de profil din Europa, componentă importantă a societății civile române. Dincolo de bani, CREDIDAM a fost, este și va fi mereu o asociație  care are un important rol social și cultural, cu largă recunoaștere internațională. De altfel, ne aducem aminte cu emoție de declarația doamnei ambasador Karen Fogg, la conferința organizată cu susținerea noastră în 1998: <<România are nevoie în demersul integrării în UE, de asociații precum CREDIDAM, care asigură punerea în practică a drepturilor de proprietate intelectuală a artiștilor interpreți, contribuind astfel, direct, la democratizarea societății românești>>”, a declarat Ștefan Gheorghiu, directorul general al CREDIDAM.

Plecând de la o formulă restrânsă în 1996, de numai 69 membri, CREDIDAM a ajuns, după 20 de ani, să fie asociația numărul unu a artiștilor interpreți din România, numărând peste 13.500 de membri, artiști români și străini.

CREDIDAM este singura organizație de gestiune colectivă pentru drepturile artiștilor interpreți din România care are relații cu organisme similare din străinătate, având încheiate 35 de acorduri bilaterale cu țări precum: Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Elveția, SUA, Spania, Marea Britanie, etc.
În cadrul conferinței de presă a fost prezentat și clasamentul primilor 10 artiști din România care au încasat cei mai mulți bani pentru repartiția aferentă semestrului patru din 2015 și primul semestru din 2016 (perioada 1 Octombrie 2015 – 31 Martie 2016).

Pe primul loc în acest top se află interpreta de muzică pop, Delia, fiind urmată de Connect-R și Alex Velea.

Topul este completat de Andra, Shift, Smiley, Dj. Sava, Loredana, Randi și Carla’s Dreams.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod