Coca-Cola HBC - lider al sustenabilității în industria băuturilor

Această performanță unică în sectorul băuturilor certifică importanța practicilor de sustenabilitate și raportarea transparentă a companiei

Coca-Cola HBC, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori  Coca-Cola a fost numită, pentru al patrulea an consecutiv, lider al sustenabilității în industria băuturilor, conform clasamentului Dow Jones Sustainability Indices. Urmând performanța solidă înregistrată anul trecut în domeniul sustenabilității, în arii precum practicile la locul de muncă, strategiile care privesc piețele emergente, sănătatea și nutriția sau inițiativele ecologice, compania a obținut un scor total de 90 - cu 38 de puncte peste media industriei.

Pe parcursul acestui an, Coca-Cola HBC a continuat să investească în diminuarea impactului operațiunilor sale asupra mediului și să producă schimbări pozitive în colaborarea cu partenerii săi, prin dezvoltarea unui lanț de valoare sustenabil și prin sprijinirea unei vieți mai bune a comunităților în care activează.

Continuând schimbările pozitive ale anilor precedenți, compania a redus cu 3% necesarul de apă utilizat pentru producerea unui litru de băuturi răcoritoare, față de anul 2016.

Totodată, rata totală a energiei utilizate a scăzut cu 5%, implicând un necesar mai mic de energie pentru producția fiecărui litru de băuturi răcoritoare. În 2016, un procentaj de 37% din totalul ambalajelor introduse pe piață a fost recuperat pentru a fi reciclat.

Coca-Cola HBC deservește aproximativ 600 de milioane de consumatori pe trei continente, în cele 28 de țări în care este prezentă. În 2016, compania a investit 7,3 milioane de euro - 1,6% din profitul obținut înainte de taxele aferente anului respectiv – în nenumărate inițiative de îmbunătățire a bunăstării vieții comunităților, concentrându-se asupra protejării mediului și a resurselor de apă, precum și asupra dezvoltării tinerilor, în parteneriat cu peste 294 de ONG-uri.


Aspecte cheie ale sustenabilității pentru 2016:

• 31.083 angajați
• 35.000 de furnizori în lanțul de valoare
• 3,1 miliarde de euro în cheltuieli pentru achiziții directe
• 281 de milioane de euro, totalul taxelor și contribuțiilor achitate
• 6% reducere a emisiilor directe de carbon (de la an la an)
• 33% reducere a deșeurilor per litru produs (de la an la an)
• 88% índice de angajament sustenabil al angajaților

Mai multe detalii despre performanțele în materie de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC aici

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod