Ambalajele durabile, un angajament puternic pentru Grupul L’ORÉAL

Ca parte din programul de sustenabilitate al L’Oréal, Sharing Beauty With All, lansat în 2013, grupul și-a setat o serie de angajamente tangibile, până în 2020. Acestea vizează toate zonele în care L’Oréal are un impact asupra mediului și societăţii și angrenează întregul lanţ de producţie — de la designul de produs și distribuţie, incluzând procesul de producţie și obţinerea ingredientelor.

Îmbunătăţirea ciclului de viaţă al ambalajelor, prin optimizarea resurselor și limitarea producţiei deșeurilor, face parte din strategia Sharing Beauty With All. L’Oréal s-a angajat să creeze ambalaje durabile și responsabile încă din 2007.

Pentru a atinge acest obiectiv, Grupul L’Oréal a adoptat regula celor „3R” (Respect-Reduce-Replace), care se aplică încă de la stadiul de proiectare a produselor.

De la lansarea programului, am realizat progrese importante în inovarea sustenabilă, mulţumită soluţiilor aplicate în eco-design și reciclare:

• În 2017, 100% din cutia de carton a produselor provine din surse responsabile, care respectă biodiversitatea.
• Între 2008 și 2017, 5.092 de tone de materie primă folosită pentru ambalare au fost economisite datorită eforturilor de reducere a greutăţii ambalajelor.
• În 2017, 7.294 de tone de materie primă virgină au fost înlocuite cu materie primă reciclată.

Ambalaje mai ușoare sau reutilizabile.

O altă strategie pentru reducerea resurselor folosite a fost crearea ambalajelor mai mari sau a ambalajelor reutilizabile.

Ambalarea responsabilă este posibilă!

L’Oréal s-a angajat să se asigure că 100% dintre produsele sale vor avea un profil social și de mediu îmbunătăţit, până în 2020. Astăzi, până la 100% din plasticul folosit în ambalajul noilor sticle de șampon ale brandurilor Biolage, L’Oréal Professionnel și L’Oréal Paris este reciclat. În total, cantitatea de plastic reciclat folosită în ambalaje a crescut cu 33% în 2017. Unul dintre secretele care stau în spatele transformării sustenabile a L’Oréal îl reprezintă
implicarea tuturor colaboratorilor noștri și crearea de parteneriate pentru a accelera dezvoltarea sustenabilă.

În octombrie 2017, Grupul a semnat un acord cu pionierul în bioplastice, compania Carbios, pentru a implementa la nivel industrial reciclarea organică a plasticelor.

De asemenea, L’Oréal lucrează cu o organizaţie specializată în domeniul mediului, Quantis, pentru a lansa Iniţiativa Ambalajelor Durabile pentru Cosmetice, creată pentru a ajuta toţi actorii industriei să fie mai asumaţi în ceea ce privește adoptarea ambalajelor mai responsabile și să îmbunătăţească performanţa de mediu a întregului lanţ valoric de producţie.

O nouă economie a materialelor plastice. În ianuarie 2017, L’Oréal s-a alăturat Noii Economii a Materialelor Plastice. Iniţiativa aduce împreună peste 40 de giganţi din industria chimică și a consumului de masă, autorităţi locale și companii de reciclare. Scopul? Crearea unei noi economii a materialelor plastice prin aplicarea principiilor economiei circulare, ce va duce la un procent de 70% rată de reciclare pentru ambalajele din plastic.

Descoperă mai multe despre programul, iniţiativele și rezultatele noastre în sustenabilitate pe www.loreal.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod