Sfantul Valentin, un prilej bun de a spune "Te iubesc"?

Se apropie cu pasi repezi ziua Sfantului Valentin, sarbatoarea dragostei pe care, de ceva timp, am adoptat-o si noi. Fie ca o simtim, fie ca nu, obligati de imprejurari...
Se apropie cu pasi repezi ziua Sfantului Valentin, sarbatoarea dragostei pe care, de ceva timp, am adoptat-o si noi. Fie ca o simtim, fie ca nu, obligati de imprejurari, participam sau suntem spectatori la ceea ce se vrea a fi sarbatoarea iubirii. Pentru unele persoane, ziua de Sfantul Valentin este o zi ca oricare alta.

Multe dintre acestea, desi indragostite, nu accepta ideea existentei unei zile de care sa profite, pentru a-i arata persoanei dragi cat de mult inseamna pentru ele. Fie ca sunt femei, fie ca sunt barbati, aceste persoane compun acea categorie de public la care comerciantii ajung cel mai greu.

Dincolo de tot ceea ce inseamna sentimente, declaratii de dragoste, bomboane de ciocolata in forma de inimioare, flori, animalute de plus si cine romantice, Sfantul Valentin este o sarbatoare de pe urma careia, trebuie sa recunoastem, nu au de castigat decat comerciantii.

Revenind la ideea de sentimente, sa fie oare Sfantul Valentin cel mai bun prilej de a spune "Te iubesc"? Unde scrie sau cine zice ca trebuie sa astepti un an intreg ziua de 14 februarie pentru a-i marturisi dragostea persoanei de langa tine? Sau ce te faci daca nu poti spune "Te iubesc"? Probabil din aceasta cauza s-au inventat ursuletii de plus cu inimoare pe care scrie "I Love You"... De ce trebuie sa ne prefacem si sa ne folosim de asa-zisa zi a indragostitilor? De ce trebuie sa fim mai calde si mai iubitoare in aceasta zi, doar pentru ca altii ne impun?

Cate dintre noi stiu care ar fi cel mai potrivit cadou pentru partener? Cate nopti nedormite, cate telefoane date, cate intrebari si cata agitatie pentru... ce? Pentru o zi pe care probabil nu o simti decat tu sau pentru ca trebuie sa faci ce fac altii.

Cum ar fi sa vii la birou pe 15 februarie si sa le spui colegelor ca nu ai primit nimic, pentru ca iubitul tau a fost prea ocupat si a uitat de Sfantul Valentin sau, pur si simplu, nu ii pasa de o astfel de sarbatoare? Probabil ca ai prefera sa iti iei o zi libera decat sa recunosti un lucru deja (sub)inteles, si anume ca barbatii detesta ziua de 14 februarie...

Exista persoane - si se pare ca sunt din ce in ce mai multe - pentru care Ziua Indragostitilor nu semnifica nimic. Sau inseamna ceva pentru simplul motiv ca trebuie sa faca un compromis si sa ii faca pe plac partenerului. Sunt oameni care nu se lasa prinsi de vraja zilei Sfantului Valentin si aleg o zi care sa fie numai a lor. Acestia stiu ca momentul pe care il aleg sa ii spuna persoanei dragi "Te iubesc" trebuie sa fie unic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod