Un produs de slăbit ce se vinde în România conţine o substanţă "foarte toxică"

Produsul de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) conţine o substanţă foarte toxică, avertizează Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, citând date anunţate de autoritatea competentă din Germania, după ce a făcut mai multe verificări.
În urma unor verificări efectuate de autoritatea competentă din Germania, s-a constatat prezenţa pe piaţă a produsului de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) care conţine 2,4-dinitrofenol, o substanţă foarte toxică. Substanţa se acumulează în organism, în 2008 fiind raportate cazuri de deces după consumarea timp de patru zile a unei doze de 600mg/zi., arată ANMDM, pe site-ul instituţiei, citat de agenția Mediafax.

"Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe.
Nu este disponibil un antidot"
, avertizează autorităţile germane, citate de ANMDM

ANMDM a înregistrat, în perioada 2010-2013, alte opt alerte rapide privind probleme legate de produsele pentru slăbit din diverse ţări.

Una dintre alerte a vizat produsul "din plante" cu denumirea "RockHard Weekend", care conţinea o substanţă sintetică, o alta - produsul cu denumirea "Po Chai Pills", care conţinea sibutramina şi fenolftaleina, iar o a treia - produsul cu denumirea "Herbal Diet Natural", care conţinea sibutramină şi alte ingrediente.

Au fost vizate de alerte, de asemenea, medicamentul "Metabolite Adelgazante", vaccin contrafăcut destinat pierderii în greutate, şi produsul Alli contrafăcut, folosit pentru pierderea în greutate.
Testele de laborator pentru produsul contrafăcut Alli capsule 60mg (ambalaj cu 120 capsule) au arătat că acesta conţineau sibutramina în loc de orlistat, potrivit sursei citate.

În acest context, ANMDM avertizează consumatorii cu privire la pericolul cumpărării de medicamente de pe website-uri neavizate.

Agenţia a demarat, de asemenea, o campanie împotiva medicamentelor contrafăcute, notează Mediafax.


Foto: Hepta

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mamaie pe 1 Iun 2013, 06:16
    ZAU?

    Presupun ca matale esti si distribuitor de produsul ala caruia ii faci reclama - si care, btw, e la fel de prost si de inutil (ca sa nu zic daunator) ca si toate celelalte. Pe langa faptul ca toate sunt extrem de scumpe. Cu alte cuvinte, ramai si *** si cu banii luati. Pentru slabit nu exista decat un singur leac, universal, indubitabil, imuabil, inamovibil si functional 100%: VOINTA. Restul sunt vrajeli pentru pacalit fraierii care n-au ce face cu banii si cu sanatatea lor.

    0
    0

  • Bianca pe 30 Mai 2013, 13:33
    tratament

    Eu nu recomand acest produs. Cine vrea un tratament sigur, natural si fara efecte adverse, ii recomand SLIM FIT. Dupa 2 luni, deja se vad rezultatele...

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod