Sănătatea dinţilor. Ce presupune airflow-ul şi cum ajută el dantura

A fost inventat în anul 1987, însă în România a apărut destul de târziu. El aduce beneficii notabile tratamentului stomatologic.
Airflow-ul este un jet cu particule de bicarbonat de sodiu, angajate de apă şi aerul comprimat de la unitul dentar.

"Face parte din tratamentul de igienizare realizat în cabinetele stomatologice: curăţarea debutează cu detartrajul ultrasonic al suprafeţelor dentare şi al şanţului singival, îndepărtându-se depozitele de tartru. Ulterior, se realizează periajul suprafeţelor dentare, cu pastă specială uşor abrazivă, şi igienizarea se încheie cu airflowul. Pulberea utilizată are arome diferite, având gust plăcut.
Acest aparat vine ca o inovaţie, întrucât înlocuieşte discurile şi benzile interdentare utilizate anterior, precum şi alte accesorii de finisat suprafeţele dentare, care degajau zgomote, vibraţii şi căldură, putând produce disconfort pacientului. Astfel, airflow este foarte comod de utilizat atât pentru clinician, cât şi pentru pacienţi, este foarte eficient, şi rapid, reducând mult timpul petrecut pe scaunul stomatologic. Îndepărtează depunerile şi coloraţiile de pe suprafeţele dentare, survenite în urma consumului de tutun, vin roşu, cafea, ceai negru, şi chiar de bacteriile cromogene, având efect de albire a dinţilor"
, explică dr.
Alexandra Mircea, medic specialist parodontologie la clinica stomatologică Velvet Dental.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sanziana pe 8 Mar 2016, 10:26
    E 8 martie azi!!!

    Si siteul acesta se numeste eva.ro!!!! De ce nu avem stiri cu ziua femeii? Cu faptul ca aceasta zi e internationala? De ce nu sunt stiri despre femei puternice, importante, delicate sau care ne inspira? De ce nu e nimic despre egalitatea de gen? Nu vreau sa citesc despre igienizarea dintilor si despre Valentina Pelinel azi!!! Mie mi-ar fi jena in locul vostru...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod