Sănătate: Cum să tratezi retragerea gingiilor ca să nu-ţi pierzi dinţii

Netratată la timp, aceasta afectează grav nu doar țesutul gingival, ci și osul, fiind una dintre principalele cauze a pierderii danturii.
Aproximativ 50% dintre persoane sunt predispuse la afecțiuni parodontale indiferent de cât de strict sunt respectate regulile de igienă orală. Retracţia gingivală apare treptat şi poate trece neobservată până la apariţia sensibilităţii dinţilor. În timp, se expune rădăcina dintelui, dinţii apar alungiţi, iar frumuseţea zâmbetului este compromisă.

Acum există şi în România o nouă metodă de tratament a retracției gingivale, cu recuperare aproape imediată, fără durere sau cicatrici.
Comparativ cu metoda tradițională, unde retracția gingivală recidivează după aproximativ doi ani și impune noi intervenții și costuri, rezultatele regenerării gingivale minim invazive sunt unele de durată.

 

Cum știi dacă trebuie să apelezi la această tehnică?


Deși se instalează treptat și poate trece neobservată, retracția gingivală începe să devină o problemă atunci când apar primele semne care o indică: inflamarea gingivală, sensibilitatea la rece și la cald, expunerea rădăcinilor dinților și aspectul alungit al acestora. Astfel, netratată la timp, inflamația gingivală nu doar că vă compromite zâmbetul, dar duce în timp la dureri, carii profunde, deteriorarea gingiei sau chiar mai grav, la pierderea dinților.
 

Principalele cauze ale retracției gingivale sunt: înaintarea în vârstă, periajul agresiv și incorect, depunerile de tartru, abuzul de scobitori, bruxismul, lucrări stomatologice necorespunzătoare sau nefinisate (coroane care pot irita gingia) și chiar deplasarea dinților pe arcadă în urma purtării aparatului ortodontic.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 9 Mai 2015, 15:21
    E vorba cumva de Pinhole Gum Rejuvenation a lui John Chao?

    Pare o investitie serioasa, insa daca beneficiul este pe masura atunci merita. De aceea, am nevoie sa stiu care e sursa metodei ca sa pot citi mai mult. E vorba cumva de Pinhole Gum Rejuvenation a lui John Chao?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod