Sănătate. Cum influenţează diabetul calitatea danturii tale



În cazul diabeticilor, la nivelul mucoasei bucale apare și candidoza, o infecţie cauzată de ciupercile care se dezvoltă în cavitatea bucală uscată.  Aceasta provoacă senzaţii de durere, ulceraţii, infecţii şi carii dentare.

"Candida proliferează rapid și, dacă nu este tratată corespunzător, poate afecta în scurt timp și alte organe precum plămânii, ficatul sau pielea. Din moment ce candidoza afectează în mare măsură sistemul imunitar, le recomand pacienților mei să revină periodic la control, astfel încât să putem depista candidoza înainte să afecteze și mai mult organismul", continuă Dr.
Irina Alexandru.

Ameliorarea problemelor dentare cauzate de diabet trebuie să devină o prioritate a pacienților,  date fiind aceste efecte adverse. Controlul periodic la medicul stomatolog ar trebui dublat și de alte proceduri, cum ar fi: periajul realizat corect, zilnic; folosirea aței dentare; menținerea nivelului constant al glicemiei. De asemenea, specialiștii le recomandă celor care suferă de diabet să-și facă și o serie de analize pe lângă cele de monitorizare a glicemiei.
"Pacienții care suferă de diabet ar trebui să înțeleagă că există o legătură strânsă între evoluția acestuia și sănătatea organismului. Este obligatoriu ca dantura să fie îngrijită corespunzător, dacă nu vor ca infecțiile să fie scăpate de sub control și să afecteze și modul în care funcționează celelalte organe.", concluzionează Dr. Irina Alexandru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod