Sănătate. Afecțiunile stomatologice, rezolvate fără durere și zgomot, cu ajutorul laserului

Foto: Dr. Mircea Stăpânoiu, medic stomatolog în cadrul clinicii Biodent Professional


Poate fi folosită în detartraj, curățare carii, implanturi, tratament pe canal și alte intervenții complexe. Laserul dioda Epic este folosit cu precădere în tratamentele cosmetice de albire, în tratamentul sindromului dureros, în intervenții chirurgicale restrânse asupra gingiei si țesuturilor moi bucale.

„Laserul este cel mai frecvent cerut și utilizat în proceduri de cosmetică dentară (albirea dinților), în tratamentul sindromului dureros, în afecțiuni parodontale.

Dar albirea dentară este una dintre cele mai frecvente întrebuințări. Rezultatele în timp sunt determinate mai ales de obiceiurile alimentare – consumul de alimente puternic colorante (cafea, ceai negru, sfeclă roșie, cola etc.), dar și de fumat”, adaugă medicul stomatolog Mircea Stăpânoiu.

Laserul este folosit și în implantologia dentară, atât în procesul de preparare a a osului receptor, a țesuturilor moi, cât și în tratamentul de dinaintea implantului.

Pacientul, protejat cu ajutorul unor ochelari speciali


Nu există reacții adverse cunsocute pentru procedurile dentare cu laser și nici categorii vulnerabile cărora le sunt contraindicate. În timpul procedurii, pacientul este protejat în zona ochilor, cu ochelari speciali, la fel ca în cazul oricărei alte proceduri care implică laserul, la fel și personalul medical.

În plus, laserul este prevăzut cu vârfuri de unică folosință, ceea ce se traduce prin risc de infecții zero.
 
Diferențele de cost față de procedurile obișnuite sunt nesemnificative, cu 10-15% mai mult decât procedura „clasică”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod