Prima vizită la ortodont trebuie făcută la 7 ani

Pentru cei mici, controlul și îndrumarea unui medic stomatolog este necesară pentru a diminua și chiar rezolva probleme ce se pot agrava la adolescență.
De aceea, începând cu vârsta de 7 ani, părinții ar trebui să treacă pragul cabinetului stomatologic pentru a afla părerea specialistului.

Raluca Pascu, medic specialist Ortodonție și ODF ne-a spus ce efecte au aparatele dentare asupra dezvoltării danturii, care sunt plusurile și minusurile purtării unui asfel de aparat și care sunt  costurile. 
 
1. Care sunt riscurile în cazul purtării unui aparat dentar?
În cazul în care nu se respectă igienizarea aparatului conform indicățiilor medicului, apar riscurile apariției și dezvoltării cariilor dentare cu consecințe asupra sănătății dentare.

2.La ce vârstă e necesar și când e cel mai folositor pentru organism să îl purtăm?
Prima vizită la ortodont trebuie făcută la vârsta de 7 ani și tot atunci se indică începerea unui tratament de îndreptare a dinților.
 
3.
Este în ultima vreme o modă să porți aparat dentar sau suntem mai educați în a-l purta?
Cred că gradul de informare a crescut, precum și preocuparea față de felul în care arătam, față de felul în care ne arată dantura. Românii citesc mai mult, se informează online, nu se mai tem de vizita la stomatolog și își doresc un zîmbet frumos. Toate acestea, împreună, ajuta la dezvoltarea încrederii în sine. 
 
4. Care este cel mai recent tip de aparat dentar și cât de ușor este de purtat?
Aparatele transparente, gutierele sau alignere sunt cele mai noi tipuri de aparate ortodontice pentru care optează din ce în ce mai mulți pacienți, datorită confortului pe care îl au pe parcursul tratamentului, cât și datorită faptului că sunt invizibile.
 
5.
Care sunt plusurile și minusurile purtării aparatului dentar?
Putem vorbi de multe plusuri: îmbunătățirea aspectului estetic, a respirației, a vorbirii, a modului în care mușcăm. Pe parcursul tratamentului ortodontic însă, trebuie să acordăm o atenție deosebită modului în care ne curățăm dinții, utilizând dispozitive suplimentare de igienizare.
 
6. La ce trebuie să fie atenți părinții când decid să le pună celor mici aparat dentar?
Așa cum am precizat, igiena riguroasă este foarte importantă, așadar părinții trebuie să-i supravegheze pe cei mici în timpul periajului dentar pe parcursul tratamentului ortodontic.
De asemenea, prezența la controale este absolut obligatorie pentru obținerea rezultatelor dorite.
 
7. Este accesibil că preț un astfel de aparat ?
Tratamentul ortodontic este un tratament care se extinde pe o perioada mai lungă de timp, în funcție de complexitatea cazului, așadar și costurile pot fi eșalonate în mai multe tranșe.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod