Pentru prima dată cu copilul la dentist

Copii se tem de necunoscut. Motiv pentru care prima vizită la dentist nu trebuie să fie o experienţă traumatică pentru copil. Este recomandat să consulti un medic dentist pentru copii, un pedodont, începând de la apariţia primului dinte de lapte

Copii se tem de necunoscut. Motiv pentru care prima vizită la dentist nu trebuie să fie o experienţă traumatică pentru copil. Este recomandat să consulti un medic dentist pentru copii, un pedodont, începând de la apariţia primului dinte de lapte.

 

Medicii pedodonti sunt specializaţi în tratarea dinţilor copiilor, ştiind cum să abordeze reticentă copilului faţă de cabinetul stomatologic.
 

Ce se întâmplă la prima vizită la medicul dentist?

 
De obicei, prima vizită la medicul dentist este scurtă şi nu implică prea mult tratament. Această vizită permite copilului tău să facă cunoştinţă cu medicul dentist printr-o metodă prietenoasă.
Unii dentişti te vor ruga să stai pe scaunul de tratament şi să ţii copilul în braţe în timpul examinării. De asemenea, poate există situaţia în care părintele este rugat să aştepte în zona recepţiei pe durata examinării copilului, tocmai pentru a construi o relaţie stabilă între pacient şi dentist.
 
În timpul examinării, dentistul va verifica dacă dinţii copilului sunt predispuşi la carii, muşcătura lui, dacă există semne de afecţiuni ale gingiei sau a altor ţesuturi din cavitatea bucală. Dacă medicul dentist consideră dinţii copilului au nevoie de flour, acesta va igieniza dinţii şi va recomanda fluorizarea periodică a acestora.
De asemenea, dentiştii vor da sfaturi părinţilor despre sănătatea orală a copiilor şi vor  răspunde la orice întrebare vor avea aceştia din urmă.
 
Nu ezitaţi să vorbiţi cu medicul dentist dacă copilul tău are obiceiuri nesănătoase: suptul degetului sau al buzelor etc. Cere-i medicului dentist sfaturi cu privire la alimentaţia copilului şi despre cum să îl obişnuieşti de mic să se spele pe dinţi.
 

De ce să alegi un pedodont în locul unui specialist stomatologie generală?

 
Un pedodont are pregătire specială pentru tratarea copiilor. Munca lor se concentrează pe monitorizarea dezvoltării armonioase a dinţilor copiilor, precum şi pe administrarea tratamentului specific fiecărei probleme în parte.
Chiar dacă orice medic dentist are pregătirea necesară pentru tratarea oricărei probleme este recomandat să vizitezi, împreună cu copilul tău, un pedodont.
 

Când trebuie copilul meu să aibă prima radiografie dentară?

 
Nu există reguli scrise pentru prima radiografie dentară la copii. Dacă un copil are probleme dentare serioase atunci trebuie să i se facă o radiografie mai devreme decât altor copii. Radiografiile joacă un rol important în stabilirea diagnosticului şi în realizarea planul de tratament al copilului. Acestea permit dentistului  să observe tendinţa de creştere a dinţilor, să determine problemele la timp şi să aplice tratamentul corespunzător.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionela pe 4 Iul 2011, 13:50
    Important

    Cred ca mai important este tratamentul corect asupra copilului, sa i se vorbeasca frumos iar medicul care ii aplica tratamentul sa fie calm si rabdator. Mi-am tratat fetita la Artex Dental, e in Bucuresti. Sunt medici nemaipomeniti! recomand din suflet! Sanatate!

    2
    0

  • miloadinov milos pe 2 Iul 2011, 08:51
    dentist pentru copii

    De KidsDental ati auzit? Sunt in Timisoara si este primul centru medical dentar doar pentru copii care are scaun dentar in forma de dinozaur, loc de joaca de 50 mp cu loc de desen, grota si tv cu joc Wii iar in plus cat timp parintii asteapta pot sta la kidsbar. Ii gasiti pe www.kidsdental.ro

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod