Cunoști riscurile asociate sângerărilor gingivale?

Bacteriile, principala cauză a inflamării gingiilor? În cavitatea bucală trăiesc aproape 300 de tipuri de bacterii, însă majoritatea acestora nu prezintă niciun pericol, prezența lor fiind normală.

Bacteriile, principala cauză a inflamării gingiilor?
În cavitatea bucală trăiesc aproape 300 de tipuri de bacterii, însă majoritatea acestora nu prezintă niciun pericol, prezența lor fiind normală. Bacteriile incep să devină primejdioase atunci când se organizează într-un strat cunoscut sub numele de „placă bacteriană”. Dacă nu este îndepărtată în mod regulat, aceasta poate duce la îmbolnăvirea gingiilor și în final, la pierderea dinților.

Cum poți împiedica apariția sângerărilor gingivale?

Sângerările gingivale reprezintă un semn vizibil al inflamării gingiilor și pot avea ca rezultat final pierderea dinților.

Din acest motiv, este foarte important să consulți medicul dentist dacă ai probleme gingivale care persistă.
Pentru a ajuta la oprirea sângerărilor gingivale și la menținerea sănătății gingiilor tale, este recomandat:

• să periezi dinții timp de minimum două minute, de două ori pe zi, cu o pastă de dinți special creată pentru a acționa atât la nivelul gingiilor, cât și al dinților;
• să utilizezi o periuță interdentală, ață sau bandă dentară, scobitori, pentru a curăța periodic spațiul dentogingival (zona unde dintele întâlnește gingia) pentru a îndepărta din această zonă placa bacteriană cu efect nociv la nivelul gingiilor;
• să utilizezi o apă de gură cu acțiune antibacteriană de două ori pe zi pentru a reduce placa bacteriană și a ajuta la prevenirea reapariției acesteia;
• să ceri sfatul medicului dentist.

Progresia inflamației gingivale






Cu 70% ingrediente active Parodontax® ajută la oprirea și prevenirea sângerărilor gingivale.

Programul Parodontax® pentru sănătatea gingiilor oferă soluții de îngrijire zilnică pe termen lung pentru a ajuta la combaterea plăcii bacteriene și la oprirea sângerărilor gingivale.

De asemenea, gama de produse Parodontax® oferă soluții de îngrijire intensivă, pe termen scurt, a afecțiunilor gingivale active pentru a ajuta la managementul gingivitei și parodontitei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod