Cum să faci pastă de dinți naturală care chiar curăță

Dacă vrei să fii sigură că soluția de curățare a dinților nu are vreun ingredient ascuns, poți să faci chiar tu o pastă de dinți naturală care chiar curăță.
Aceasta are doar trei ingrediente, însă poți adăuga opțional uleiuri esențiale, de mentă sau de arbore de ceai. 

Iată cum poți prepara și tu această pastă de dinți naturală chiar la tine acasă!


Rețetă de pastă de dinți naturală


Uleiul MCT este alcătuit din acizi grași cu lanț mediu, care sunt foarte ușor de descompus de către corpul uman, putând fi folosiți pentru energie. Pudra de carbonat de calciu este folosită în mod obișnuit drept antiacid, datorită capacității sale de a reduce arsurile la stomac și indigestia, dar este foarte bună și în pasta de dinți naturală, deoarece funcționează ca un abraziv pentru curățarea dinților și ajută la reconstruirea smalțului și întărirea dinților.
Xilitolul este cel mai frecvent utilizat ca un înlocuitor de zahăr, pentru a ajuta la îndulcirea băuturilor și alimentelor, fără efectele adverse ale zahărului obișnuit. În mod surprinzător, xilitolul este perfect și pentru sănătatea orală, în special pentru menținerea sănătății dinților. Ajută cavitatea bucală să mențină un nivel neutru al pH-ului și face dificile deteriorările cauzate de bacterii. Cercetările au arătat, de asemenea, că acest ingredient poate ajuta la repararea smalțului dinților, făcându-l astfel un ingredient indispensabil în orice rețetă naturală de pastă de dinți.

Acum că știi mai multe despre ingredientele care sunt necesare pentru pasta de dinți naturale, să trecem mai departe la rețetă.

Ingrediente

1/4 cană de pulbere de carbonat de calciu pur
1/4 cană de ulei MCT (trigliceride cu lanț mediu)
3 linguri de pulbere de xilitol
uleiuri esențiale la alegere

Modalitate de preparare

Se adaugă xilitolul și carbonatul de calciu într-un blender și se amestecă până când se obține o pulbere fină.
Se adaugă pulberea într-un bol și se toarnă și uleiul MCT, până când obții o pastă omogenă, dar de consistență semi-solidă.

Se depozitează într-un recipient mic sau într-un borcan și se folosește ca pasta de dinți obișnuită. Dacă dorești, poți dubla cantitățile folosite pentru ceilalți membri ai familiei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod