Cum să ai zâmbet de vedetă

Tot mai mulţi români îşi doresc un zâmbet de revistă, urmând exemplul starurilor de la Hollywood.

Ei au înţeles că un chip luminos şi armonios este în strânsă legătură cu o dantură sănătoasă şi strălucitoare. Astfel, apelează la cea mai simplă metodă prin care pot obţine un zâmbet perfect, faţetele dentare.

Acest truc l-au folosit deja majoritatea starurilor de peste Ocean şi chiar vedetele autohtone. Tom Cruise, George Clooney, Celine Dion, Angelina Jolie sau Victoria Beckam au înţeles că imaginea contează şi că au nevoie de un zâmbet sănătos şi strălucitor pentru a da lovitura în showbiz. Nici unul dintre ei nu a fost înzestrat cu zâmbet de film aşa că au ales să-şi faţeteze dantura. În România, printre vedetele care şi-au pus faţete la stomatolog se numără Inna, Loredana Groza sau Mihaela Rădulescu.

Chiar dacă a fost o vreme când faţetele dentare erau doar pentru staruri, în prezent ele sunt accesibile tuturor. Zâmbetul de Hollywood a devenit o opţiune și nicidecum un lux. Cu ajutorul lor sunt rezolvate probleme care țin de nuanţă, alinierea, spaţierea, forma sau dimensiunea dinților.

Ce sunt faţetele dentare?

Fațetele sunt structuri foarte subţiri, chiar şi de 0,3 mm grosime, ce se aplică prin cimentare (lipire) pe dintele natural. Sunt o procedură non-invazivă, care oferă pacientului un zâmbet perfect, în maximum două ședințe. Ele redau atât estetica cât și funcționalitatea zâmbetului. Fațetele pot fi din zirconiu, ceramică şi compozit.

Fațetele LUMINEERS, preferatele vedetelor de la Hollywood

Dacă ne raportăm la modul de aplicare, fațetele dentare sunt de două feluri: NO-PREP, adică fără șlefuirea dinților, sau PREP, cu șlefuirea dinților.

Dintre fațetele NO-PREP, LUMINEERS sunt preferatele vedetelor de la Hollywood.

"Prefer și recomand fațetele LUMINEERS pacienților mei deoarece nu necesită șlefuirea dintelui, este un tratament minim invaziv, sunt mult mai subțiri decât alte tipuri de fațete si nu necesită anestezie. Pacienții pot avea zâmbetul perfect în doar două ședințe. În plus, sunt o garanție pe viață", a precizat pentru eva.ro, Dr. Alina Hanif-Crantea, medic specialist estetica dentara si faciala al Clinicii New Dental.

Dr. Alina Hanif-Crantea, medic specialist estetica dentara si faciala

Ce pacienți pot opta pentru fațetele dentare?

Chiar dacă fațetele dentare sunt preferate de pacienții tineri, orice pacient poate opta pentru pentru această metodă.

Orice vârstă este potrivită pentru un zâmbet perfect, iar fațetele sunt tratamentul cel mai simplu și mai rapid pentru un zâmbet de Hollywood.

„Riscurile” fațetelor dentare

Faţetele au o rezistenţă extraordinară, cu menţiunea că limitele lor sunt aceleaşi cu cele ale dinţilor naturali. Practic, riscurile sunt aproape inexistente. Accidental poate interveni o decimentare izolată, ce nu implică refacerea faţetei. În ceea ce privește fațetele Lumineers, care se aplică fără șlefuirea prealabilă a dinților, este evitată și o posibilă sensibilitate dentară.

"Cele mai frecvente întrebări ale pacienților sunt legate de rezistența fațetelor sau dacă au contraindicații la mâncare. Ele sunt la fel de rezistente ca orice alte lucrări dentare, cum ar fi puntile sau coroanele dentare.

Pacientul trebuie să fie puțin precaut cu alimentația, și aici mă refer la nuci, fistic sau semințe", a explicat Dr. Alina Hanif – Crantea, medic specialist estetica dentara si faciala al Clinicii New Dental, pentru eva.ro.

Când nu eşti mulţumit de forma, culoarea sau de aranjamentul pe arcadă al dinților tăi, faţetele dentare sunt cea mai bună soluţie. Cu ele poţi avea acel alb imaculat al zâmbetului de vedetă, rezultat pe care nu-l poţi obţine întotdeauna printr-o simplă albire.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod