Beneficiile implantului dentar comparative cu alte metode de tratament

Implantul dentar a inceput sa fie, in ultima vreme, prima alegere atunci cand vorbim despre edentatii (lipsa unui dinte). Si asta datorita numeroaselor avantaje pe care tratamentul cu implant le are comparativ cu alte metode si tratamente traditionale. Astfel ca, cel putin la noi in clinica, acolo unde este posibil, vom prefera implantul dentar metodelor traditionale de refacere a zonelor edentate.
Care sunt principalele avantaje ale tratamentului cu implant dentar?

  • Fiind puternic si stabil, acesta restaureaza spatiul edentat in asa fel incat lucrarea care va acoperi implantul va arata, se va simti, se va incadra si va functiona ca un dinte natural. In timp ce tratamentele traditionale pot duce la deteriorarea osului sau pot incomoda pacientul atunci cand mananca, zambeste sau vorbeste, implantul dentar nu o va face.
  • Implanturile sunt concepute sa dureze, fiind o solutie pe termen lung. In timp ce lucrarile traditionale (puntile, de exemplu) au o durata de viata de cinci pana la sapte ani si pot rezista si 10 ani daca sunt intretinute foarte bine, implanturile dentare pot tine o viata daca sunt corect implantate si ingrijite.
    Statistic, lucrarile realizate pe implanturi au rate de supravietuire la 5/10/15/20 de ani, toate net superioare lucrarilor traditionale.
  • Cu ajutorul lor, va puteti bucura de viata, fara sa aveti grija dintilor lipsa sau dintilor slabiti de varsta sau boala, care se misca, ingreunand masticatia. Implanturile dentare functioneaza ca dintii naturali sanatosi, permitandu-va sa mancati alimentele preferate cu incredere si fara durere si asigurandu-va, totodata, latura estetica. Astfel, nu va veti mai simti stanjeniti sau jenati ca dintii lipsa vor da un aspect neplacut zambetului dumneavoastra.
  • Tratamentul cu implanturi dentare reface forma initiala a fetei dumneavoastra si zambetul cu care erati obisnuit.
    Atunci cand o persoana nu are dinti, fata nu mai are suport si devine trasa, incovoiata si trista. Implanturile, impreuna cu lucrarile realizate pe ele, vor reface forma naturala a fetei si zambetul, ajutandu-va, totodata sa va recapatati stima fata de propria persoana.
  • Implanturile protejeaza sanatatea oaselor dentare. Spatiul gol ramas dupa pierderea unui dinte sau a mai multi dinti, poate duce la probleme de sanatate mai mari, cum ar fi deteriorarea sau chiar pierderea osului dentar. Daca nu este folosit pentru a sustine un dinte natural, osul se deterioreaza, pierzandu-si fermitatea si rezistenta. Tratamentul cu implant dentar este singurul care conserva si chiar stimuleaza osul natural, ajutand la stimularea cresterii osoase si a prevenirii pierderii de os.
  • Daca prin implanturi dentare se evita folosirea unor proteze mobile sau mobilizabile (proteza din paharul bunicii) diferenta de confort fizic si psihic zilnic este atat de mare incat saltul in calitatea vietii este evident.
    Implanturile dentare va permit sa va pastrati dintii acolo unde este locul lor – in cavitatea bucala, si nu in pahar. In plus, nu veti mai sta cu grija ca lucrarea va putea cadea din cavitatea bucala, iar igiena orala o veti realiza exact ca si pentru dintii naturali – direct in cavitatea bucala.
  • Implanturile dentare nu se cariaza! Vestea buna este ca lucrarile pe implanturi nu se cariaza. Totusi, va trebui sa mergeti in continuare in vizita la stomatolog, conform indicatiilor acestuia, precum si sa aveti o igiena orala zilnica foarte buna, la fel ca si pentru dintii naturali.
  • Prin imbunatatirea aspectului si a vorbirii, implanturile dentare asigura un confort sporit.

Toate aceste avantaje, precum si predictibilitatea tratamentelor cu implanturi dentare, au transformat in ultimii ani implantul dentar in tratamentul de electie pentru edentatii.

Asa ca nu ezitati, aveti grija de sanatatea dumneavoastra dentara! Daca aveti nevoie de implanturi dentare, va asteptam in clinica noastra pentru o discutie personalizata!  

Aveti grija de sanatatea dvs si alegeti informati!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod