6 alimente periculoase pentru dinţii tăi

Există anumite metode pe care le poţi urma pentru a-ţi menţine dinţii albi.

Te speli regulat pe dinţi, foloseşti aţă dentară şi urmezi întocmai sfaturile dentistului. Totuşi, zâmbetul tău nu este tocmai perfect. Albirile profesionale, deşi eficiente, dau rezultate doar pentru o anume perioadă de timp. Există însă şi anumite metode pe care le poţi urma pentru a-ţi menţine dinţii albi.

 

Iată 6 alimente pe care specialiştii de la WebMD îţi recomandă să le eviţi sau să le consumi cu moderaţie.

 

Ceaiul

Deşi este considerată o bautură sănătoasă, stomatologii susţin că ceaiul (în special cel negru) poate provoca mai multe pete chiar şi decât cafeaua.

 

Sosurile

În special cele colorate, precum cel de tomate. Spală-ţi dinţii imediat dupa masă pentru a reduce efectul.

 

Băuturile energizante pentru sportivi

Atât bauturile cât şi alimentele acide pot duce la pătarea dinţilor, atacând smalţul. Optează pentru un consum mai mare de apă.

 

Vinul

Este una dintre cele mai periculoase băuturi când vine vorba de culoarea danturii tale. Nu doar vinul roşu, ci şi cel alb îţi poate afecta dinţii.

 

Băuturile carbogazoase

Aciditatea acestor băuturi pot provoca serioase probleme danturii tale, în cazul în care sunt consumate frecvent. În plus, majoritatea conţin şi cantităţi mari de zahăr, dăunătoare dinţilor.

 

Dulciurile

Indiferent că vorbim de bomboane sau prăjituri, ştim că dulciurile reprezintă inamicul principal al dinţilor sănătoşi. Consumate cu moderaţie, acestea nu reprezintă un pericol mare pentru albul dinţilor.

 

Protejează-ţi dinţii!


Este nevoie de puţin efort pentru un zâmbet frumos. Este recomandat să:

  • Reduci consumul de cafea, vin şi tutun;
  • Consumi cât mai multe crudităţi. Pe lângă faptul că reprezintă o gustare sănătoasă, ajută şi la curăţarea danturii;
  • Consumi căpşuni. Acestea au efect natural de albire şi sunt bogate în vitamina C. Sunt un remediu delicios împotriva îngălbenirii dinţilor;
  • Foloseşti aţa dentară zilnic. Petele se formează uşor între dinţi, iar aţa dentară este cea mai eficientă soluţie de curăţare a acestor spaţii;
  • Efectuezi un periaj de două ori pe zi;
  • Foloseşti paiul pentru băuturi.
    Utilizănd paiul, reduci contactul pe care băutura îl are cu dinţii şi astfel îi protejezi de acizi.

 

Cum scapi de pete?


În cazul în care nu eşti mulţumită de culoarea dinţilor tăi, consultă un medic. În funcţie de intensitatea petelor, se stabileşte metoda de tratament. "Când coloraţiile nu sunt de intensitate foarte mare, ele pot fi îndepărtate prin albire sau albire combinată cu microabraziune, după o igienizare profesională prealabilă. Cu cât intensitatea coloraţiilor creşte, cu atât se complică tratamentul. Se pot folosi faţete ceramice sau din compozit sau coroane integral ceramice," explică dr.

Moise Corina Gabriela, medic specialist stomatologie generală.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tudor pe 7 Mar 2013, 14:14
    dulciuri care nu strica dintii

    Din categoria dulciurilor care nu au efecte nocive asupra danturii sunt cele indulcite cu xylitol. Nu numai ca nu au efecte nocive ci sunt benefice deoarece xylitolul este un antibacterian si antifungic, deci nu permite formarea placii dentare. Gama xlear contine (pe langa multe alte produse pentru ingrijirea cavitatii bucale) si bomboane cu arome de fructe indulcite exclusiv cu xylitol

    0
    0

  • ileana_damian pe 20 Dec 2010, 18:25
    albire dentara

    se poate scapa de pete si prin albire dentara. aveti grija insa sa faceti procedeul la o clinica specializata si care are materiale noi si oameni bine pregatiti. vedeti poate gasiti ceva cu ZOOM nu stiu cum power. aia e cea mai cea, am vautz la o emisiune a lui Oprah

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod