Ziua europeana pentru depistarea melanomului

Facebook Twitter Comenteaza
Ziua europeana pentru depistarea melanomului

Societatea Romana de Dermatologie si Laboratoarele La Roche-Posay organizeaza, pe data de 15 mai, Ziua Europeana pentru depistarea melanomului (Euro Melanoma Day). Actiunea se afla la cea de a treia editie in Romania si are ca scop atentionarea publicului larg asupra efectelor nocive ale expunerii necontrolate la soare si asupra pericolului cancerului de piele.

Pe data de 15 mai 2008, in orasele tarii, medicii dermatologi implicati in aceasta actiune vor efectua gratuit examinari ale alunitelor suspecte in vederea depistarii de cancere cutanate. Totodata, pacientii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare si fotoprotectie.

Pentru a coordona eficient actiunea, consultatiile se vor acorda numai pe baza de programare telefonica la numarul gratuit (linie verde) 0800.800.610. Programarile se pot realiza pana pe data de 15 mai 2008, ora 11:00.

"Comparativ cu anul trecut, in 2008 ne propunem sa sensibilizam un numar dublu de persoane care sa solicite consult pentru leziuni cutanate suspecte de malignizare si ne bazam pe sprijinul a circa 160 de dermatologi. Diagnosticul salveaza vieti cu adevarat! Anul trecut, in Cehia, de pilda, au fost depistate 41 de melanoame, din care 16 pacienti suficient de devreme pentru a fi salvati" spune dr. Victor Georgescu, director stiintific la Laboratoarele La Roche-Posay.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Badea Veronica pe 13 Mai 2008, 20:45
    programare depistare melanom

    RUSINE,RUSINE ,RUSINE.....telefonul care este publicat pentru campanie nu functioneaza ,asta demonstreaza cit de bine este organizata aceasta zi pentru depistarea melanomului.NU au facut nici un fel de publicitate la ce policlinica se fac consultatiile .

    0
    0

  • cora gheorghe pe 13 Mai 2008, 09:57
    programare depistare melanom

    Acest telefon gratuit nu functioneaza pe nici o retea de telefonie si nu inteleg de ce-l mai si dati ca fiind gatuit, ceea ce demonstreaza formalitatea organizarii acestei zile si indiferenta pentru populatia acestei tari. RUSINE !

    0
    0

  • dan.c pe 12 Mai 2008, 20:14
    orasele tarii

    va rog sa-mi precizati care sunt orasele in care medicii acorda aceste consultatii ? va multumesc.

    0
    0

  • maria-rodica pe 12 Mai 2008, 07:17
    ziua europeana pt. depistarea melanomului

    sunt o persoana de 60 de ani, care am pe fata mainii o pata maro, de 1 cm, vreau sa stiu de ce natura poate fi ,este f. inestetica, si cu ce se poate trata ca sa dispara. multumesc mult de tot.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod