Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice

Din cauza utilizarii incorecte a antibioticelor, Uniunea Europeana, prin Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC), organizeaza "Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice", care va avea loc pe 18 noiembrie.

Scopul acestei campanii este de a informa publicul despre cum si cand este recomandat sa iei antibiotice si de ce utilizarea corecta a acestora este importanta. Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) a lansat si un film in care se explica riscul la care este expusa sanatatea din cauza cresterii rezistentei a multor tipuri de microbi la antibiotice.

Vizioneaza filmul pe site-ul oficial al Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC)

"Rezistenta la antibiotice face parte dintre cele mai mari amenintari pentru sanatatea publica din Uniunea Europeana.

Daca folosirea incorecta si excesiva continua vom pierde mijloacele de tratare a bolilor infectioase," avertizeaza Zsuzsanna Jakab, director ECDC.
 
Administrarea incorecta sau neavizata de un specialist poate cauza rezistenta bacteriilor la anumite tratamente antibiotice. Astfel, atunci cand vei avea nevoie cu adevarat de efectul garantat al unui antibiotic s-ar putea ca acesta sa nu mai fie eficient.

"Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice" trage un semnal de alarma ca daca nu luam aceasta problema in serios si vom continua sa ne "indopam" cu antibiotice pentru orice raceala simpla, Europa se va intoarce la era pre-antibiotice cand o simpla infectie bacteriana putea fi o sentinta la moarte.

Sursa: European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod