Tot mai multe femei au cel putin o disfunctie sexuala

Un studiu publicat de revista Obstetrics & Gynecology releva date ingrijoratoare privind problemele sexuale in randul femeilor. Potrivit cercetarii, 43,1% dintre acestea sufera de disfunctii sexuale, dar numai 12% recunosc ca au o problema.
Studiu a cuprins 32.000 de femei din Statele Unite cu varsta peste 18 ani si a fost coordonat de Jan L. Shifren de la Harvard Medical School. Potrivit datelor adunate, 39% dintre femei au declarat ca au o dorinta sexuala scazuta, 26% au probleme in ceea ce priveste excitarea si 21% ajung cu greu la orgasm.

"In ceea ce priveste problema disfunctiilor sexuale, procentul este mai mare in randul femeilor cu varsta mai inaintata", a declarat Jan L. Shifren. Ingrijorator este faptul ca majoritatea femeilor nu isi recunosc problema si din acest motiv nici nu pot fi ajutate.

Potrivit specialistilor, femeile prezinta patru tipuri de disfunctii sexuale: disfunctii ale libidoului, ceea ce inseamna ca persoana este interesata mai putin decat inainte sau deloc de sex, disfunctii ale excitarii (excitarea nu se mai simte), disfunctii ale orgasmului - femeia nu are orgasm sau acuza dureri in timpul acestuia si dispareunia sau dureri in timpul contactului sexual.

 Sursa: http://it.health.yahoo.net
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod