Vedere mai buna cu exercitii de adaptare la contraste

La unele persoane acuitatea vizuala este foarte buna de aceea percep anumite detalii cu o mai mare usurinta. Claritatea cu care aceste persoane vad are un grad mai mare de fidelitate. Acest fapt se datoreaza capacitatii de concentrare a retinei, dar si sensibilitatii interpretative de la nivelul creierului.
Din nefericire, limpezimea vederii poate fi afectata pe parcursul vietii. "Exista o serie de boli care diminueaza acuitatea vizuala, cum sunt de pilda cataracta, strabismul, tumori ale ochiului dar si diabetul sau scleroza multipla" declara Dr. Ionut Costache, specialist Bausch & Lomb.

Vestea buna este ca exista sansa ca vederea sa fie imbunatatita prin purtarea ochelarilor sau printr-un exercitiu de adaptare la contraste. Acesta din urma poate compensa slaba concentrare a retinei. Mecanismul creste acuitatea vizuala fara a produce insa schimbari la nivelul ochiului.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • chrisleblond pe 17 Oct 2008, 09:37
    Si...?!?

    Toate bune si frumoase, dar care este acel exercitiu de adaptare la contraste?!?

    0
    0

  • pantaru aneta pe 16 Oct 2008, 20:31
    Articolul de mai sus despre vedere

    Da sunt colegi de ai mei care au probleme cu ochii dar si sotul meu si as dori sa stiu daca ochii pot da ameteli. VA MULTUMESC. Rapuns la adresa de email elvis_aneta2000@yahoo.com

    0
    0

  • MADA ADRIAN pe 16 Oct 2008, 20:27
    Vederea

    Desii am probleme de ochi ceva de strabism dar care desi mi-a fost recomandat sa port ochelari nu o fac dar vreau sa stiu daca pe mai tarziu imi va crea probleme si deocamdata nu am probleme de ametala din cauza ochilor. Va multumesc adrian.

    0
    0

  • lefter elvis pe 16 Oct 2008, 20:21
    Vederea mai buna

    As dorii sa stiu daca si din cauza micilor probleme de vedere pot da ameteli ear pana nu se vor purta acesti ochelari nu scad aceste ameteli bineinteles ca suant si alte boli dar acum discutam despre asta si as dorii un raspuns la adresa de mail; elvis_aneta2000@yahoo.com sau aceste vertijuri pot fi si din cele mentionate mai sus. Va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod