Un nou tratament pentru colesterolul ridicat

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament pentru colesterolul ridicat

Astazi, s-a lansat si la noi primul generic de rosuvastatina, considerata cea mai eficienta statina si care asigura atingerea valorilor normale ale colesterolului dupa 6 saptamani de tratament.

 

Tratamentul cu rosuvastatina se adreseaza persoanelor cu hipercolesterolemie, inclusiv celor diagnosticate cu ateroscleroza in faza precoce sau avansata. Considerata drept cea mai puternica statina, rosuvastatina are o eficacitate terapeutica dovedita in timp, printr-un program larg de studii. Dupa 6 saptamani de tratament, pana la 80% dintre pacienti au atins tintele terapeutice recomandate de Ghidul European de preventie a bolilor cardiovasculare.

Nivelul crescut al colesterolului reprezinta un factor major si independent de risc cardiovascular, de aceea managementul dislipidemiei este una din masurile obligatorii recomandate de ghidurile de specialitate pentru reducerea riscului de a dezvolta afectiuni cardiovasculare.

S-a observat ca la o reducere cu 25% a nivelului colesterolului total, mortalitatea cauzata de boli cardiovasculare poate scadea cu 42% si probabilitatea unui eveniment cardiac cu 34%.

In Romania, peste o treime din populatie este afectata de hipercolesterolemie si aceasta cifra este in continua crestere. Pacientii cu dislipidemie nu prezinta  simptome, in timp, insa, valorile crescute ale colesterolului duc la afectarea vaselor de sange prin constituirea placilor de aterom (ateroscleroza), ceea ce creste riscul de evenimente vasculare (infarct de miocard, accident vascular cerebral).

 

Noul tratament este disponibil in concentratii de 10, 20 si 40 mg, se afla pe lista medicamentelor compensate cu 50% si se distribuie numai pe baza de prescriptie medicala.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • JohanaAela pe 22 Iul 2010, 12:02
    @Ioana

    Pentru detalii despre acest tratament, cat si despre eficienta statinelor am sa va rog sa cititi materialul Statinele previn si trateaza bolile de inima Aici veti gasi toate informatiile necesare despre noul tratament, cat si despre siguranta si eficienta statinelor.

    0
    0

  • JohanaAela pe 22 Iul 2010, 12:00
    @alina arghirescu, @ Rodica Ena

    Medicamentul care contine ca substanta activa rosuvastatina se numeste Rosucard si se gaseste deja in farmacii, insa nu poate fi achizitionat decat pe baza de prescriptie medicala.

    0
    0

  • Ioana pe 22 Iul 2010, 11:44
    Statine

    Cat de mult afecteaza acestea ficatul ? Pot lua statine si pacientii cu steatoza hepatica- ficat gras??

    0
    0

  • Rodica Ene pe 22 Iul 2010, 11:12
    colesterol- tratament

    Deci, cum se numeste produsul care contine rosuvastatina? Este deja in farmacii?

    0
    0

  • alina arghirescu pe 22 Iul 2010, 07:16
    si...unde este...

    va fi pus in vanzare,vom eliimina celelalte care sunt toxoce pt ficat ??? de ce nu raspundeti la mail-uri ? comentam si atat ? cam jumatate de problema rezolvata ? oricum multam

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod