Un nou tratament pentru artrita psoriazica

Humira este un anticorp monoclonal 100% uman care blocheaza in mod specific TNF-alfa si este similar anticorpilor IgG1 care se gasesc in mod normal in corpul uman.
Tratamentul este singurul anticorp monoclonal 100% uman aprobat in Statele Unite ale Americii si in Europa, in tratamentul poliartritei reumatoide (AR), al artritei psoriazice (AP), al spondilitei anchilozante (SA), al bolii Crohn si al placii psoriazice. Factorul de necroza tumorala alfa (TNF-alfa) este o proteina umana care, atunci cand este produsa in exces, joaca un rol important in dezvoltarea multor boli autoimune. Pana in prezent, tratamentul a primit aprobare de punere pe piata in 74 de tari si peste 250 000 de pacienti din toata lumea sunt tratati cu Humira.

Studiile clinice aflate in derulare evalueaza potentiala utilizare a produsului si in tratamentul altor afectiuni autoimune, incluzand colita ulcerativa.

In Romania, medicamentul este aprobat pentru urmatoarele indicatii terapeutice:

1.
Tratamentul poliartritei reumatoide active, moderata pana la severa, la pacientii adulti, atunci cand raspunsul la medicamentele antireumatice modificatoare de boala, inclusiv metotrexat, este inadecvat;

2. Tratamentul poliartritei reumatoide active, severa si progresiva, la pacientii adulti netratati anterior cu metotrexat. S-a demonstrat ca Humira reduce rata progresiei distructiei articulare evidentiata radiologic si amelioreaza functionalitatea articulara, atunci cand este administrat in asociere cu metotrexat.

3. Tratamentul artritei psoriazice active si progresive la pacientii adulti, atunci cand raspunsul la medicamentele anti-reumatice modificatoare de boala este inadecvat.
 
4.
Tratamentul spondilitei anchilozante active severe, la pacientii adulti, atunci cand raspunsul la tratamentul conventional este inadecvat.

5. Tratamentul bolii Crohn active, severe la pacientii care nu au raspuns la un tratament corespunzator si complet cu medicamente corticosteroidiene si/sau imunosupresoare, sau la pacientii care au intoleranta la acest tratament sau carora acest tratament le este contraindicat.

6. Tratamentul placilor cronice de psoriazis moderate pana la severe, la pacientii adulti care nu au raspuns sau care au contraindicatie sau care au intoleranta la alte tratamente sistemice inclusiv la ciclosporina, metotrexat sau fototerapie cu raze ultraviolete (PUVA).

Printre pacientii care au luat acest tratament, cele mai frecvente reactii adverse (cele care au aparut la cel putin 5% din pacienti) au fost infectiile de tract respirator superior, nazo-faringita, reactiile la locul injectarii, cefaleea si hipertensiunea.
Profilul de siguranata al Humira la populatia cu artrita psoriazica a fost similar cu cel observat la populatia cu artrita reumatoida.

Doza recomandata pentru artrita psoriazica este de 40 mg, o data la doua saptamani, printr-o injectie subcutanata (o injectie sub piele). Aceasta este doza utilizata in mod obisnuit si in tratamentul poliartritei reumatoide de la moderata pana la severa.

Artrita psoriazica reprezinta o combinatie de simptome ale psoriazisului, cum ar fi piele uscata, zone cutanate descuamate si inrosite cunoscute sub denumirea de placi psoriazice cu simptome ale artritei, care includ dureri si tumefieri la nivelul articulatiilor. Simptomele frecvente ale artritei psoriazice includ diferite grade de afectare cutanata la nivelul placii psoriazice asociate cu redoare (intepenire), durere, tumefieri articulare; acestea pot duce la reducerea mobilitatii articulare pana la leziuni articulare severe.
Netratata artrita psoriazica, poate duce la invaliditate progresiva.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • costy pe 20 Oct 2015, 10:32
    Cumpar Humira sau ENBREL

    Humira, Enbrel - pret foarte bun Buna Ziua doresc sa cumpar medicamentul Humira 40, Enbrel 50 Ofer un pret corect, doresc si solicit seriozitate maxima sunt disponibil si pentru deplasare 0722 964 498 Multumesc

    0
    1

  • D. Bogaerts pe 5 Ian 2015, 19:50
    Comentariu sters

    Nu inteleg, stimata redactie, de ce mi-ati sters comentariul privind tratamentele alternative de tratare a artritei psoriazice. Va rog sa imi dati o explicatie rationala, si NU bazat pe lobby-ul industriei farmaceutice. Multumesc.

    1
    0

  • costy pe 6 Mar 2014, 10:40
    cumpar urgent

    va rog, cumpar urgent Humira 40 plata pe loc - cina ma poate ajuta costystefan@yahoo.ro multumesc anticipat

    2
    0

  • HUMIRA pe 2 Mai 2012, 21:05
    CUMPAR HUMIRA

    CUMPAR HUMIRA TARCEVA MABTHERA SPRYCEL SANDOSTATIN VELCADE HERCEPTIN, ROG SERIOZITATE 0730978536.

    0
    2

  • michelav pe 1 Nov 2010, 22:30
    va rog,un sfat pentru poliartrita psoriazica

    mama mea se afla intr-o situatie critica...este diagnosticata cu poliartrita reumatoida psoriazica din anul 2000.Dupa ani de zile de tratamente cu clasicele medicamente antireumatice,intr-un sfarsit,adica acum doi ani i s-a aprobat inceperea tratamentului cu REMICADE(perfuzie intravenoasa facuta o data la 45 zile),asociat cu metrotexat injectabil,4fiole pe saptamana in doza unica..timp de un an de zile s-a simtit bine,insa ficatul i-a luat-o razna in sensul ca valorile analizelor au sarit cu mult de limita admisa...drept urmare i s-a stopat metrotexatul si s-a inlocuit cu sulfasalazina si ARAVA...Remicade il face inca insa este exact apa de ploaie acum...durerile sunt insuportabile,mama este practic anchilozata si noi nu stim ce putem face pt.a o ajuta...

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod