Un nou medicament pentru tratarea leucemiei

Cercetatorii de la Universitatea din California, San Diego si Centrul pentru cancer UCSD au descoperit modul in care ar trebui sa actioneze un nou medicament pentru pentru tratarea leucemiei limfocitara cronica. Acestia au descoperit un grup de enzime cunoscute sub denumirea medicala de 7B (PDE7B)care erau de 10 ori mai multe la pacientii cu leucemie decat la indivizii normali.
Paul Insel, profesor de farmacologie si medicina la Scoala de Medicina din San Diego si colegii sai au comparat celulele albe ale pacientilor cu leucemie cu cele ale adultilor sanatosi. "Enzimele (PDE7B) controleaza nivelul ciclic de AMP, o molecula care poate conduce la moartea celulelor".  

In cazul celorlalte forme de cancer nu poate fi controlata cresterea celulelor, insa leucemia se caracterizeaza prin supraabundenta celulelor albe din sange care nu mor atunci cand trebuie.
 

Ulterior oamenii de stiinta au testat efectele medicamentelor care blocheaza PDE7B la celulele persoanelor cu leucemie, si au descoperit ca acestea cresc nivelul cAMP si determina moartea celulelor care duc la aparitia leucemiei.  

"PDE7B este unul din acele medicamente care va ajuta la vindecarea leucemiei". "Deja, avem rezultatele pacientilor care au participat la studiul de laborator care arata ca putem omora celulele care duc la aparitia leucemiei intr-un numar mai mare daca blocam PDE7B, si de asemenea daca sunt adaugate si alte medicamente pentru tratarea leucemiei cronice", a mai declarat Paul Insel.


Sursa: Sciente Daily
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod