Un nou centru de diagnostic imagistic la Pascani

SC Euromedic Romania SRL a deschis un centru de Diagnostic Imagistic la Pascani care este dotat cu un computer tomograf (CT).
Acest nou centru vine in intampinarea nevoilor pacientilor din regiune si contribuie in mod activ la imbunatatirea sistemului de sanatate din Romania. Fiind dotat cu un Computer Tomograf (CT), el furnizeaza investigatii de diagnostic imagistic prin tomografie computerizata cu si fara contrast, precum si consultatii de neurologie.

Tomografia computerizata este o metoda imagistica care permite studierea corpului uman in sectiuni axiale cu ajutorul razelor X. Informatiile obtinute in urma scanarii CT sunt prelucrate de calculator si transformate in imagini care apoi sunt interpretate de catre specialistul in imagistica medicala.
Aceste imagini pot fi prelucrate ulterior de catre medic cu ajutorul calculatorului pentru a obtine reconstructii 3D sau pentru a pune in evidenta doar anumite structuri anatomice (vase de sange, structuri scheletice, etc.).


Cum se realizeaza investigatia?

Investigatia se realizeaza cu pacientul asezat pe o masa care trece printr-un tub (Gantry) unde va fi scanat (iradiat cu o doza minima controlata). In anumite cazuri, pacientilor li se poate administra substanta de contrast. In functie de regiunea studiata, pacientilor li se poate recomanda un regim special privind alimentatia si medicamentatia.

Pentru moment, la Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Pascani, pot beneficia de investigatia Computer Tomograf: pacientii ambulatorii, in regim privat, trimisi de un medic de familie sau unul de specialitate si pacientii internati, din spitalele aflate in relatii contractuale cu SC Euromedic Romania SRL.

Noul centru este localizat in Str.
Moldovei Nr. 2, Bl. U 1-3, Parter, Pascani, Jud. Iasi. Pentru programare si informatii suplimentare, pacientii se pot adresa Centrului de Diagnostic Imagistic Euromedic Pascani la numerele de telefon 0232-760.600 si 0372-716.004, de luni pana vineri, intre orele 08:00 si 20:00, cu exceptia sarbatorilor legale, sau prin e-mail, la adresa pascani@euromedic.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod