Un nou centru de diagnostic imagistic la Iasi

Noul centru deschis la Iasi este dotat cu cele mai noi tehnologii de imagistica medicala. Pacientii beneficiaza de investigatii complexe, de diagnostic imagistic prin Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN), Tomografie Computerizata (CT), cu si fara contrast si Osteodensitometrie DEXA. De asemenea, in cadrul centrului sunt disponibile si consultatii de neurologie.
Investigatiile RMN, CT si osteodensitometrie DEXA sunt furnizate atat pacientilor asigurati, in cadrul contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate Iasi, cat si in regim privat.

"Prin deschiderea Centrului de Diagnostic Imagisticic Iasi, dorim sa fim cat mai aproape de pacienti, oferindu-le cele mai bune servicii, iar investigatiile imagistice si serviciile ambulatorii fac parte din demersul nostru de a contribui in mod activ la dezvoltarea sistemului sanitar din Romania. Este cel de-al doilea centru, dupa Pascani, deschis de noi in aceasta parte a tarii si speram ca un numar cat mai mare de pacienti sa beneficieze de experienta specialistilor nostri," a declarat Dr.
Anca Petca, Presedintele Euromedic Romania.

Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) este o metoda imagistica de inalta performanta neinvaziva si neiradianta care utilizeaza un camp magnetic puternic pentru a obtine imagini multiplanare ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate toate organele, oferind imagini clare si detaliate ale diferitelor tesuturi moi (tumori, vase, organe interne), putand fi evidentiate chiar si leziuni milimetrice. RMN-ul este metoda de electie in afectiunile sistemului nervos, genital si a celui musculoscheletal.

Tomografia computerizata (CT) este o investigatie imagistica ce permite studierea corpului uman in sectiuni axiale cu ajutorul razelor X.
Investigatia este utila pentru investigarea plamanilor, abdomenului si pelvisului, a sistemului cardiovascular si a celui osos. In plus, aceasta investigatie poate fi efectuata si pacientilor aflati in stare grava, cu functii vitale instabile, fiind recomandata in cazul traumatismelor, intrucat furnizeaza rapid date legate de eventuale hemoragii interne sau leziuni grave. CT-ul este, de asemenea, util in ghidarea biopsiilor, evacuarea unor colectii, drenarea unor abcese si in stabilirea planului de tratament in radioterapie.

Osteodensitometria (DEXA) reprezinta o metoda curenta de determinare a densitatii osului si implicit a rezistentei lui.
Metoda este folosita in diagnosticul si monitorizarea tratamentului osteoporozei, afectiune des intalnita la femeile peste 45 ani. Tratamentul osteoporozei previne riscul de fracturi, crescand rezistenta osului.

Acesta este cel de-al saptelea Centru de Diagnostic Imagistic Euromedic.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 29 Feb 2012, 00:27
    orasul sanatatii

    Cred totusi ca orasul sanatatii va deveni totusi Brasovul, nu iasiul.am ajuns dintr-o intamplare la Clinicco din Brasov si am ramas impresionata de calitatea serviciilor. nu gasesti nicaieri in Romania asa ceva.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod