Un medicament pentru epilepsie dauneaza vederii

Vigabatrin, un tratament folosit in cazurile de epilepsie a fost testat pentru posibilele efecte benefice in tratarea obezitatii, insa expertii au constatat ca acesta ataca vederea.
Dupa un experiment efectuat pe soareci, o echipa de cercetatori americani a observat ca dupa 40 de zile in care acestia au fost injectati cu Vigabatrin au pierdut pana la 12-20% din greutatea corporala. Specialistii sustin ca nu exista reactii adverse in cazul soarecilor si ca medicamentul ar putea sa impiedice si mancatul excesiv.

"Multe dintre persoanele obeze sufera de tulburari alimentare, iar partea buna cu acest medicament este ca impiedica asemenea probleme", explica dr. Stephen Dewey, coordonatorul studiului.


Sesizarile au venit din partea Colegiului Regal de Oftalmologie din Marea Britanie, care a raportat in martie anul acesta ca medicamentul testat pentru efectele lui benefice in tratarea obezitatii poate sa afecteze vederea persoanelor care-l administreaza, limitand campul vizual si afectand vederea periferica.

Insa, specialistii care au realizat studiul de fata sustin ca efectele adverse sunt resimtite doar in cazul unei administrari pe lunga durata a tratamentului si ca in tratarea obezitatii dozele sunt mai reduse.


Vigabatrin care a fost prescris de multi ani in tratarea epilepsiei va fi testat pe subiecti umani pentru a se descoperi rezultatele pe care le poate da in dependenta de cocaina, metamfetamina si alcool.  

Sursa: Mail on Sunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod