Tumori cerebrale si surditate din cauza mobilului

Contrar asigurarilor oficiale, inca un studiu demonstreaza ca telefonul mobil dauneaza sanatatii. Rezultatele cercetarilor efectuate de 2 oameni de stiinta suedezi arata ca utilizarea celularului timp de o ora pe zi provoaca, dupa 10 ani, aparitia unor tumori cerebrale, in special pe partea pe care este tinut. De asemenea, folosirea indelungata a acestuia duce, intr-o mare proportie, la surditate.
Profesorii suedezi, Lennart Hardell de la universitatea din Obrero, si Kjell Hansson Mild de la Umea University, au dat recent publicitatii un nou studiu care contrazice asigurarile oferite pana in prezent referitoare la nocivitatea presupusa de utilizarea indelungata a mobilului. Daca cercetarile anterioare aratau, in cea mai mare parte, ca nu exista nicio legatura intre celulare si cancer, profesorii suedezi au demonstrat ca lucrurile stau cu totul invers.

"Este necesara o atentie marita fata de folosirea mobilului, in special când este vorba de copii, care sunt foarte vulnerabili", avertizeaza cei 2 cercetatori.
Acestia au mai aratat ca cercetarile efectuate pâna in prezent au luat in calcul perioade de timp limitate, mergând pâna la cel mult 5 ani de folosire zilnica a celularului. Studiul lor insa se bazeaza pe experimente si date culese timp de mai bine de un deceniu.

Pe langa propriile observatii, profesorii au reunit si au comparat rezultatele a 11 studii realizate in Danemarca, Finlanda, Japonia, Germania si SUA, unde se demonstra legatura dintre celular si riscul formarii unor tumori canceroase intracraniene.


Cele mai multe dintre studiile analizate vorbesc despre aparitia unor tumori ale membranei ce protejeaza celulele nervoase, la fel ca si despre aparitia asa-numitului "neurom acustic", o forma tumorala benigna, dar care duce la surditate. Concluziile profesorilor suedezi sunt categorice: persoanele care folosesc celularul de mai bine de un deceniu prezinta un risc crescut cu 30% de a dezvolta un astfel de neurom acustic sau tumoare canceroasa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod