Romania are peste 4 milioane de obezi

Potrivit unui clasament medical european, in Romania sunt peste 4 milioane de persoane supraponderali, numar care se situeaza pe un loc fruntas.
Problema este cu atat mai mare cu cat complicatiile acestei boli pot duce la agravarea afectiunilor cardiace, neurologice, a bolilor hepatice sau chiar a cancerului si, in ultima faza, obezitatea poate ucide. Cu toate ca aceasta boala aduce mari probleme de sanatate, din cei peste 4 milioane de obezi numai 8000 urmeaza un tratament.

Specialistii atrag atentia ca, pe langa factorul genetic, obiceiurile alimentare au si ele un rol foarte important in declansarea obezitatii. In cele mai multe cazuri, kilogramele in plus se acumuleaza din cauza unui aport foarte mare de calorii.


Pentru o slabire sanatoasa, medicii recomanda ca dietele sa fie urmate sub supravegherea unui specialist nutritionist. Pentru a preveni obezitatea in randul copiilor, Ministerul Sanatatii a anuntat ca lucreaza la un proiect de lege care va interzice vanzarea alimentelor de tip fast-food in magazinele din incintele scolilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod