Tratamentul cu testosteron: benefic pentru barbatii in varsta?

Un nou studiu a aratat ca terapia de substitutie hormonala cu testosteron imbunatateste densitatea osoasa si masa musculara a barbatilor in varsta care se confrunta cu un nivel scazut de testosteron.

Aceasta terapie a fost folosita pentru a imbunatati densitatea osoasa si masa musculara, insa este destul de controversata. Unele cercetari au asociat acest tratament cu un risc crescut de aparitie a cancerului de prostata.

Insa, rezultatele preliminarii ale unui nou studiu care a implicat barbati cu varsta cuprinsa intre 60 si 85 de ani arata ca tratamentul cu tesrosteron administrat pe o perioada de 5 luni are numai efecte positive pentru osatura barbatilor in varsta. Participantilor la studiu li s-a administrat saptamana fie injectii cu testosterone, fie placebo.

Expertii au constatat ca barbatii care au primit injectii cu testosteron au o densitate osoasa mai buna decat cei carora li s-a administrat placebo.

Astfel, de vreme ce efectele terapiei de substitutie cu testosteron nu sunt foarte clare in cazul unei utilizari indelungate, totusi pe o perioada de 5 luni s-a dovedit a fi eficienta in pastrarea densitatii osoase a barbatilor in varsta cu un nivel scazut de testosteron.

Rezultatele studiului au fost prezentate la intalnire anuala a Societatii Americane de Fiziologie. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicu pe 9 Ian 2012, 21:42
    Pentru Monica Muntean

    Nu, draga, nu va fi util. Dar ai la indemana o rezolvare miraculoasa: un vecin sau cunoscut fara asemenea probleme. Daca ai scrupule in acest sens, afla ca 45% cin copiii care se nasc pe glob nu sunt ai "tatilor" oficiali, ci sunt din floricele. Deci aoeleaza cu incredere la trandafirul unui barbat, care va fi fericit sa ti-o traga fara obligatii, iar pe sot felicita-l pentru revenirea miraculoasa a fertilitatii. Va fi dericit.

    0
    0

  • monica_muntean_deva@yahoo.com pe 13 Apr 2008, 12:49
    Oligospermie severa

    Sotul are oligospermie severa si din aceasta cauza nu putem avea copii. Daca ar face tratament ce contine testosteron s-ar rezolva problema noastra? Ce parere aveti despre MASCULIN POWER?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod