Tratamentele pentru fertilitate nu cresc riscul de cancer ovarian

Ultimele studii efectuate indica faptul ca tratamentele pentru fertilitate nu cresc riscul aparitiei cancerului ovarian.
In ultimii ani au aparut zvonuri cum ca ar exista o posibila legatura intre cancerul ovarian si femeile care se supun unui numar mai mare de astfel de tratamente sau cu cele care nu reusesc sa ramana insarcinate.

Cercetatorii de la Societatea Daneza de Cancer au examinat datele a 54.362 de femei care au frecventat clinicile daneze pentru tratamente de fertilitate intre anii 1963 si 1998. Rezultatele studiului nu au adus nicio dovada care sa indice o legatura intre aceste tratamente si cancerul ovarian.

S-a observat insa o usoara crestere a ratei de cazuri a unui anumit tip de cancer ovarian printre femeile carora li s-a administrat medicamentul Clomiphene, insa specialistii sunt de parere ca aceasta este doar o coincidenta.

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristi pe 13 Feb 2009, 22:31
    Vindecare

    Va prezint un tratament naturist care vindeca cancerul chiar din stadiu terminal, si vindeca complet bolile grave de inima, la cei peste 40 de ani: www.fatima.dap.ro/Q10 (Q cu litera mare)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod