Tratament care intarzie progresia leucemiei

Concernul farmaceutic elvetian Roche a realizat un nou studiu clinic pe medicamentul Mabthera in combinatie cu chimioterapia. Rezultatele studiului arata ca aceasta combinatie conduce la imbunatatirea semnificativa a supravietuirii fara semne de boala, la pacientii cu leucemie limfatica cronica, la care boala a revenit sau este refractara la tratament.
Leucemia limfatica cronica este cea mai comuna forma de leucemie, la adulti. Medicamentul produs de Roche este deja inregistrat si utilizat pentru tratamentul limfomului non–Hodgkin, o forma de cancer limfatic.

Potrivit studiului, medicamentul Mabthera in combinatie cu standardul curent de chimioterapie conduce la cresterea semnificativa a supravietuirii fara progresia bolii, comparativ cu pacientii care au primit doar chimioterapie. In acest studiu international au fost inclusi 552 pacienti cu leucemie limfatica cronica, din 90 de centre din 18 tari.

Leucemia limfatica cronica este cea mai comuna forma de leucemie la adulti, reprezentand aproximativ 25-30% din toate formele de leucemie.
Incidenta bolii in tarile vestice este de aproximativ 2-4 cazuri la 100.000 de locuitori, fiind de doua ori mai des intalnita la barbati decat la femei. 95% dintre pacienti sunt diagnosticati dupa varsta de 55 de ani.

Desi se crede ca leucemia limfatica cronica este o boala ce evolueaza lent, o proportie semnificativa dintre pacienti dezvolta o forma a bolii care evolueaza rapid.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod