Testul de saliva poate diagnostica autismul

Potrivit unui cercetator italian, testul de saliva poate ajuta doctorii la diagnosticarea autismului, acordand posibilitatea copiilor cu tulburari de dezvoltare sa inceapa tratamentul la timp.
Cercetatorii vor trebuie sa confirme rezultatele studiului eliberate in aceasta luna, la care au participat 27 persoane cu autism. Pana atunci "se pune mare speranta pe studiile realizate in viitor, dar si acest studiu ofera o noua posibila abordare a afectiunii numita autism", a declarat specialistul Dr. Andrew Zimmerman, medic pediatru si neorolog si directorul centrului medical de cercetare Centrul pentru Autism si Afectiuni Relationate la Institutul Kennedy Krieger.

Astfel, cercetatorii au demonstrat ca saliva a 18 din cei 27 de pacienti cu autism elibereaza proteine necunoscute, anormale.
Este posibil ca aceste proteine sa fie un semn legat de problemele creierului, dezvoltate in timpul sarcinii, a precizat autorul studiului, Massimo Castagnola, cercetator la Universitatea Catolica din Roma.

Pe viitor este necesar ca cercetatorii sa determine legatura dintre rezultatele testelor si semnele autismului, sustin cercetatorii. Zimmerman, familiar fiind cu studiile si descoperirile, sustine ca autismul are mai multe forme, si proteinele din saliva "s-ar putea sa nu fie corelate cu anumite tipuri de pacienti cu autism, si se mai poate ca aceasta descoperire sa nu fie veridica in timp".

Sursa: Healthy Day

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod