Testul care pune diagnosticul de Alzheimer

Facebook Twitter Comenteaza
Testul care pune diagnosticul de Alzheimer

Specialistii belgieni au descoperit ca pot sa puna diagnosticul de Alzheimer, analizand anumite proteine care se gasesc in lichidul spinal.

 

Luna trecuta, expertii de la National Institute on Anging si Asociatia Alzheimer au imbunatatit ghidul de diagnosticare a maladiei Alzheimer, dupa ce au constatat ca analiza lichidului spinal le poate oferi date corecte cu privire la aceasta boala, informeaza Bloomberg. Echipa de cercetatori belgieni condusa de medicul Geert De Meyer de la Universitatea Ghent din Belgia a analizat lichidul spinal a 114 adulti cu o activitate cerebrala normala, 200 de pacienti care se confruntau cu tulburari usoare de memorie si a 102 persoane cu Alzheimer.

In urma investigatiilor au identificat o proteina asociata cu Alzhemier si una care indica o activitate cerebrala in limite normale.

Rezultatele au aparut ieri in Archives of Neurology ofera o noua perspectiva medicilor pentru o depistare precoce a maladiei Alzheimer care pana in prezent nu se putea diagnostica decat in urma autopsiei, dupa cum precizeaza medicii participanti la studiu.

Alzheimer este o boala degenerativa, progresiva, care determina mai multe tipuri de modificari in creierul persoanelor afectate.
In primele stadii ale bolii, simptomele nu sunt foarte evidente. Apoi pacientul incepe sa aiba mici pauze de memorie numite popular "lapsus". Pe masura ce boala inainteaza, pacientul experimenteaza diferite stari de confuzie in indeplinirea ritualurilor zilnice. Dezorientarea si judecata slaba sunt urmatorii pasi in evolutia bolii. Precum in cazul altor afectiuni, diagnosticarea precoce joaca un rol foarte important pentru ca tratamentul sa dea rezultate bune. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod