Testul care face lumina in privinta durerilor de spate

Specialistii au depistat o tehnica simpla care le permite sa diferentieze intre durerea neuropatica (lezarea nervilor) si alte cauze care favorizeaza durerile de spate, informeaza BBC News.
Durerile neuropatice sunt adesea descrise ca senzatii de arsura neobisnuita, furnicaturi, soc electric si pot fi declansate printr-o atingere foarte usoara. Aceste caracteristici sunt destul de rare in celelalte tipuri de durere si sunt foarte greu de diagnosticat.

"Pana acum medicii stabileau intensitatea durerii intreband pacientul si folosind o scala de la moderat la sever. Aceasta abordare scapa din vedere unele caracteristici referitoare la mecanismele care cauzeaza durerea. Tratamentul pentru durerea neuropatica sau pentru o durere de spate din alte cauze este diferit, iar daca diagnosticul este pus gresit, starea pacientului nu se imbunatateste nici dupa tratament sau interventie chirurgicala", avertizeaza Joachim Scholz, coordonatorul studiului.


Durerile de spate pot fi situate fie in regiunea superioara, fie in cea de mijloc sau in zona lombara. Uneori, disconfortul se poate extinde si la nivelul soldurilor sau al picioarelor. Spatele este format dintr-un sistem complex de oase, ligamente, articulatii, muschi si nervi, iar durerile resimtite pot fi cauzate de o problema la nivelul oricarui element.

"Cu toate ca durerea de spate este frecvent intalnita, ne lovim de foarte multe situatii in care nu intelegem cauza durerii si prin urmare este foarte dificil de stabilit un tratament potrivit.
De aceea, testul care ajuta la o diagnosticare corecta poate sa fie de real folos pentru persoanele care prezinta dureri de spate
", sustin cercetatorii.


Cine risca sa fie afectat?

Anumite persoane risca intr-un grad mai mare decat altele sa fie efectate de dureri de spate:
  • cele care efectueaza munci grele si care trebuie sa stea mult timp in picioare sau asezate pe scaun;
  • cele care nu sunt "in forma" si nu si-au antrenat muschii abdomenului si ai spatelui; acesti muschi devin slabi, obosesc usor si suporta greu activitatile solicitante.
  • cele care au slujbe in cadrul carora spatele este supus vibratiilor.
  • cele care au de ridicat greutati mari si nu sunt educate sa le ridice in mod corect.
  • cele care fumeaza: fumatorii sunt mai predispusi durerilor de spate decat nefumatorii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod