Testiculele: surse de celule stem?

Celulele existente in testicule nu numai ca produc sperma ci pot furniza orice tip de celula din organism.
Celulele spermei pot fi transformate in celule stem, cu aceleasi proprietati ca si cele gasite in embrion, sunt de parere specialistii germani si cei britanici.

Transformarea celulelor preluate de la un adult in celule stem si apoi intr-o varietate de tesuturi, ofera pacientilor sansa unui tratament "personalizat", iar celulele pot fi injectate fara riscul de a fi respinse de sistemul imunitar.    

Studiul condus de o echipa de cercetatori de la Colegiul King din Londra a analizat 22 de probe de sperma preluate din biopsii sau din castrari medicale.
Din aceste probe a fost extras un anumit tip de celule, cu scopul de a fi transformate in celule stem. Nu se stie inca daca aceste celule vor putea fi folosite in siguranta la oameni.

"ADN-ului din celulele stem folosite in teste ii lipsesc modificari importante care reguleaza activitatea din anumite gene, iar acest lucru poate afecta abilitatea acestor celule sa construiasca anumite tipuri de tesut matur," declara profesorul Robin Lovell-Badge, Institutul National de Cercetari Medicale.

Sursa: BBC Online News
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod