Televizorul "invata" copiii sa manance nesanatos

Copiii care petrec foarte mult timp la calculator prezinta un risc mai mare de a capata obiceiuri alimentare nesanatoase, sunt de parere specialistii americani.
Aceest studiu este primul care arata o legatura puternica intre TV si dieta, in perioada de trecere de la adolescenta la maturitate. Dr. Daheia Barr-Anderson, de la Universitatea din Minnesota, a studiat obiceiurile alimentare si timpul petrecut la TV a unui grup de 2.000 de tineri.

"Am aratat ca timpul pe care adolescentii il petrec in fata televizorului ii predispune la alegeri alimentare nesanatoase mai tarziu," declara dr. Barr-Anderson.

Rezultatele studiului au sugerat ca elevii de liceu care petrec mai mult de 5 ore pe zi in fata televizorului, consuma, dupa 5 ani mai tarziu, mai putine fructe, legume sau alimente bogate in calciu si fibre si mai multe alimente de tip junk-food.

"Aceste produse, nu tocmai sanatoase, apar foarte des la televizor, in timp ce alimentelor sanatoase rareori li se face atat de multa publicitate.
Desi tinerii sunt constienti ca acest tip de produse nu sunt sanatoase, au tendinta de a ignora sau de a nu realiza consecintele si asta pentru ca actorii care apar in reclame nu au probleme cu greutatea
," mai adauga dr. Barr-Anderson.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tanase marian pe 4 Feb 2009, 15:05
    doriti o afirmatie...

    ,,da,,acum este suficient de ling,,,...sic volo nihil sine deo

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod