Studiu: Sedentarismul ucide mai mulţi oameni decât obezitatea

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că lipsa de mișcare face mai multe victime decât obezitatea


Ekelund a spus că eliminarea sedentarismului în Europa ar duce la o scădere cu 7,5% a ratei mortalităţii, adică 676.000 de decese pe an, în timp ce eliminarea obezităţii ar scădea rata deceselor cu doar 3,6%.

Riscul cel mai mare de deces prematur a fost descoperit în rândul subiecţilor catalogaţi drept inactiviUlf Ekelund, cercetător
"Dar nu cred că se pune problema în a alege doar una dintre probleme.
Trebuie să facem eforturi pentru a reduce şi incidenţa obezităţii, dar cred că activitatea fizică trebuie recunoscută ca fiind o strategie foarte importantă privind sănătatea publică"
, a declarat Ekelund.

Profesorul Ekelund, care locuieşte în Norvegia, este pasionat de schi fond şi face cel puţin cinci ore de exerciţii fizice intense în fiecare săptămână.

Cercetătorul susţine că este suficient ca oamenii să facă exerciţii de tipul mers vioi pentru a influenţa pozitiv starea de sănătate.

"Cred că este nevoie ca oamenii să ia în considerare faptul că o zi are 24 de ore.
20 de minute de activitate fizică, echivalentul unei plimbări mai rapide, ar trebui să fie uşor de inclus în programul oricui, în drumul spre sau de la muncă, în pauzele de masă sau seara, în loc să se uite la televizor"
, a spus cercetătorul norvegian.

Bolile provocate de inactivitate şi obezitate au fost, în mare parte, aceleaşi, cum ar fi maladiile cardiovasculare, potrivit studiului. Totuşi, diabetul de tip II a fost mai frecvent în cazul subiecţilor obezi.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod