Studiu: Dieta vegetariană creşte riscul de cancer şi boli de inimă

Cercetătorii au descoperit că o dietă vegetariană urmată pe termen lung provoacă o anumită mutaţie genetică, arată un nou studiu apărut în publicaţia Molecular Biology and Evolution.
Din acest motiv, persoanele care au o alimentaţie vegetariană de mulţi ani devin mai vulnerabile la inflamatii, arată Daily Mail.

Cercetătorii au continuat un studiu realizat mai demult şi care atesta faptul că vegetarienii sunt mai predispuşi riscului de cancer la colon, spre deosebire de consumatorii de carne. Astfel că, veştile nu sunt deloc încurajatoare nici după cercetarea nou realizată.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că mutaţia genetică ce apare în urma unei diete vegetariene pe termen lung favorizează o absorbţie mai bună a acizilor graşi din plante, însă, în acelaşi timp, stimulează şi producţia acidului arahidonic care creşte riscul de boli inflamatorii şi cancer.

Un alt fapt îngrijorător constatat de cercetători este acela că este împiedicată şi producţia acizilor graşi omega-3, care au rolul de a proteja organismul de boli de inimă.
De asemenea, vegetarienii suferă de carenţe de fier, proteine, vitamina D, calciu şi vitamina B12.

În schimb, se pare că dieta vegetariană protejează organismul de diabet, obezitate şi accident vascular cerebral.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ema pe 3 Apr 2016, 13:43
    Carnea - cea mai sanatoasa leguma

    Cred ca trebuia sa traduceti si comentariile articolului, daca tot preluati un text fara sa il treceti macar prin filtrul ratiunii. Daily Mail este un ziar de scandal, nu de stiinta. Sunt multe tari in majoritate vegetariene si nu prezinta bolile mai sus amintite. Dar hai sa mai incurajam industria carnii ca si asa saraca a luat-o pe panta la vale. Vitaminele mai sus amintite pot fi deficiente si la cei cu dieta traditionala, 50% din populatia Americii este deficienta in vit B12 (care nu creste in animale ci se gaseste in apa si solul din care animalul mananca/bea apa). Doar ca odata cu industrializarea, animalele sunt tinute in interior, unde nu au contact cu pamantul/apa de izvor si deci au deficienta de B12. Exista spray-uri si tablete ce pot fi luate ca suplimente. Iar pt vitamina D la fel, deficienta se produce cand persoana respectiva nu se expune la soare, indiferent ce mananca. Nu are rost sa intru si in celelalte ale vegetarienilor, pentru ca e clar ca vorbim pe baza unui articol scris la plictiseala.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod