Studentii invata sa ofere servicii sociale consumatorilor de droguri

In cadrul scolii de vara studentii de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala au invatat cum sa ofere servicii sociale consumatorilor de droguri si persoanelor implicate in sexul comercial.
Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (SAS), a organizat saptamana trecuta, in Bucuresti, prima editie a scolii de Vara Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport.

"Pe durata acesteia, studentii si masteranzii au participat la ateliere informale privind consumul de droguri injectabile si consecintele sale, despre sexul comercial (prostitutie), programele de reducere a riscurilor asociate comportamentelor cu risc de infectare cu HIV, Hepatitele B si C, marginalizarea sociala, programele de schimb de seringi si distribuire de prezervative, programele de tip ambulanta sociala, programele de tratament substitutiv cu metadona/suboxona, precum si despre consilierea si testarea voluntara HIV", a declarat Conf.
Dr. Doru Buzducea, coordonatorul scolii de vara.  
 
Sesiunile au fost sustinute de cadrele didactice din cadrul SAS si de catre experti romani cu peste 10 ani de experienta in domeniu. Studentii au optat fie pentru participarea la actiuni de teren, fie pentru vizitarea unor servicii specializate de schimb de seringi si de tratament substitutiv pentru consumatorii de droguri din Bucuresti. Participantilor la scoala de vara li s-a oferit oportunitatea de a interactiona cu persoanele asistate in cadrul programelor de prevenire HIV (schimb de seringi si tratament substitutiv).


"Consumul de droguri, sexul comercial, HIV/SIDA sunt subiecte actuale, dar inca sensibile pentru comunitate. Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si-a propus prin acest demers sa faca un pas inainte pentru a forma specialisti care sa lucreze in viitor cu grupurile de risc", a subliniat Prof. Dr. Marian Preda, Decanul Facultatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod