A doua nastere in apa la maternitatea "Regina Maria"

Luna aceasta, la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria a Centrului Medical Unirea, s-a nascut cel de-al doilea copil in apa. Desi mama lui Carol nu si-a propus de la inceput sa nasca in apa, discutiile avute, ulterior, cu medicul Iosif Niculescu si cu moasa Elena Axinte au dus spre solutia optima pentru sanatatea mamei si a copilului, respectiv nasterea in apa.
"Dupa discutii si investigatii in urma carora a reiesit ca nu exista contraindicatii, am stabilit, de comun acord cu parintii lui Carol, ca metoda optima pentru nastere este cea in apa. Am asigurat-o pe viitoarea mama ca va putea fi oricand transferata pentru a naste natural, pe uscat, daca va fi nevoie", a declarat Dr. Iosif Niculescu Directorul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Regina Maria".

"Nasterea este o experienta foarte personala si fiecare viitoare mamica poate alege care este metoda pe care o prefera pentru aducerea pe lume a copilului sau.
in apa, mama percepe atenuat durerea, iar copilul, venind din acelasi mediu acvatic, nu sufera din cauza trecerii bruste de la mediul intra-uterin la cel extern. Astfel, nasterea in apa are efecte benefice asupra copilasului. Carol a avut la nastere 3.580 grame, 52 de centimetri, este un copil sanatos si speram ca va fi si un foarte bun inotator"
, a mai adaugat Dr. Niculescu.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "Regina Maria" este singura unitate de acest gen unde se pot face nasteri in apa.
Primul bebelus nascut in apa aici a venit pe lume luna trecuta, pe 4 iunie, la ora 21:08. Baietelul de 2950 grame si 49 de centimetri s-a nascut perfect sanatos, iar nasterea a decurs normal. Nasterea a fost asistata tot de catre medicul dr. Iosif Niculescu insa rolurile principale in sustinerea mamei le-au avut tatal copilului si moasa Elena Axinte. Au ajutat si medicii neonatologi Alina Ilici, Cirstea Florentina si moasa Gabriela Popescu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod