Studentii din Iasi vor analiza conceptul "Challenging Medicine"

Congresul International pentru Studenti si Tineri Medici, organizat de Societatea Studentilor Medicinisti Iasi, va reuni intre 9 si 12 aprilie la Iasi peste 800 de studenti la medicina din tara si strainatate.
"Evenimentul nostru a pornit din nevoia studentilor de a-si exprima interesul si abilitatile in domeniul medical. Congressis va avea o sectiune speciala dedicata bioeticii pentru ca vrem sa mergem si dincolo de aspectele tehnice", a declarat George Gradinariu, presedintele Societatii Studentilor Medicinisti Iasi.

La eveniment vor participa studenti din Olanda, Cehia, Olanda, Italia, Ucraina si Republica Moldova. In cadrul evenimentului va sustine o conferinta o somitate in domeniul bioeticii, Sana Loue, profesor in Bioetica, Epidemiologie, Biostatistica si Sanatate Publica la Case Western Reserve University din Cleveland, SUA.

Tema centrala a congresului este "Challenging Medicine", un concept care doreste sa puna in evidenta mai multe aspecte inovatoare si controversate legate de medicina si beneficiarii actului medical.
In program sunt cuprinse 24 de workshop-uri si conferinte sustinute de cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi. Vor fi abordate teme precum responsabilitatea medicala, erori in diagnostic, dileme etice: chirurgie sau paliatie in forme avansate de cancer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod