Spitalul Pantelimon primeste un aparat de screening auditiv

Facebook Twitter Comenteaza
Spitalul Pantelimon primeste un aparat de screening auditiv

Spitalul Clinic de Urgenta "Sf Pantelimon" din Bucuresti are un aparat pentru testarea auditiva a copiilor la nastere.

 

Aparatul care a fost donat de Sense International (Romania), cu sprijinul financiar al International Women’s Association din Bucuresti costa aproximativ 10.000 de euro si va asigura testarea auditiva a aproximativ 2.000 de copii nascuti anual.

Personalul medical al Sectiei de Neonatologie a beneficiat de o instruire in domeniul testarii auditive sustinuta de Dr.

Alexandru Pascu – medic primar ORL, specialist in audiologie, doctor in stiinte medicale si cercetator principal gradul I la Institutul de Fono-Audiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. dr. D. Hociota" din Bucuresti.

„Desfasurarea optima si eficienta a acestui program de screening al auzului la nou-nascuti va permite o detectie precoce (prima luna de viata) a hipoacuziei bilaterale permanente, un diagnostic obiectiv al acesteia pana la varsta de 3 luni si o interventie terapeutica adecvata (protezare sau implant cohlear) pana la varsta de 6 luni.
Se asigura astfel, fara indoiala, conditiile optime pentru achizitia normala a informatiilor sonore si dezvoltarea normala a limbajului copilului”,
declara dr. Alexandru Pascu.

Fundatia Sense International (Romania) continua si anul acesta programul de Interventie Timpurie prin care faciliteaza bebelusilor si copiilor mici nascuti cu deficiente de vaz sau de auz sansa de a beneficia de diagnostic, reabilitare si interventie timpurie. Programul este dezvoltat in parteneriat cu autoritati nationale si locale, gradinite, scoli, si beneficiaza si de sprijinul unei echipe multidisciplinare formate din doctori, psihopedagogi, psihologi, precum si parinti.
Dupa aceasta prima faza de screening (testare), SI(R) se implica activ in solutionarea problemelor depistate. Astfel, copiii care sunt diagnosticati cu deficiente senzoriale incep un program individualizat de recuperare in cadrul centrelor SI(R) de sprijin in interventie timpurie, in Bucuresti, Oradea si Timisoara.

Pentru a afla mai multe informatii despre Sense International (Romania) puteti vizita:
http://www.senseinternational.org.uk/pages/en/sense_international_romania.html
 

 

 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod