Speranţe pentru femeile cu "gena Angelinei Jolie": Medicamente uzuale scad riscul de cancer mamar

Câteva medicamente obişnuite oferă o nouă rază de speranţă femeilor diagnosticate cu "gena cancerului mamar", aceeaşi cu care a fost depistată şi actriţa Angelina Jolie, deoarece sunt capabile să reducă semnificativ riscul de apariţie a acestei boli, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Mii de femei tinere ar putea fi scutite de suferinţele cauzate de cancerul mamar şi ar putea să evite astfel traumele provocate de ablaţia sânilor, graţie unei descoperiri făcute de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.

Studiul acestora se află încă într-un stadiu incipient, dar specialiştii consideră că noua cercetare "deschide o fereastră complet nouă de oportunităţi" în lupta împotriva cancerului mamar cauzat de aceleaşi gene cu care a fost depistată şi Angelina Jolie.

Experţii consideră că noul studiu ar putea chiar să conducă la o eliminare completă a dureroaselor operaţii pe care le-a făcut vedeta americană.

Angelina Jolie a suportat o dublă mastectomie după ce a aflat că este purtătoare a unei gene ce este asociată cu un risc de 87% de cancer mamar - un procent de opt ori mai mare decât riscul mediu în rândul populaţiei feminine mondiale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod