Sistemul sanitar îşi plăteşte datoriile

Facebook Twitter Comenteaza
Sistemul sanitar îşi plăteşte datoriile
Autorităţile sanitare continuă să-şi plătească datoriile. Farmaciile vor primi peste 1.087 milioane de lei luna aceasta pentru medicamentele compensate şi gratuite, anunţă Ministerul Sănătăţii.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Sănătăţii a solicitat Ministerului Finanţelor Publice deschiderea prevederilor bugetare pentru încă 704,1 milioane de lei din sumele prevăzute la rectificare, care vor fi utilizate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru plata medicamentelor compensate şi gratuite acordate în ambulator.
Aceste fonduri se adaugă celor 383,5 milioane de lei, plătite deja, în limita prevederilor aprobate în trimestrul al-III-lea, pentru stingerea parţială a arieratelor şi obligaţiilor de plată către farmacii.

Ministerul Sănătăţii a cerut, de asemenea, deschidere bugetară şi pentru 134,4 milioane de lei, sumă din care unităţile sanitare cu paturi vor achita obligaţiile de plată înregistrate peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010, aprobată de MS.
Obligaţiile de plată cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri şi servicii achiziţionate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod