Singuratatea, contagioasa ca gripa

Facebook Twitter Comenteaza
Singuratatea, contagioasa ca gripa

Singuratatea este contagioasa, la fel ca si gripa, "transmitandu-se" de la o persoana la alta, potrivit unui studiu realizat de cercetatori americani de la universitatile Chicago, California-San Diego si Harvard.

Cercetatorii americani au descoperit ca oamenii au tendinta de a-si transmite sentimentele celor apropiati, cee ce ii face sa se izoleze de societate.

Inainte de a-si pierde prietenii, singuraticii transmit sentimentele lor celor apropiati, care ajung sa se simta si ei singuri.

"Oamenii care au putini prieteni au tendinta de a-i indeparta chiar si pe acestia cativa care le mai ramasesera", declara psihologul John Cacioppo de la Universitatea din Chicago.

Pentru ca singuratatea este asociata cu o boala psihica si fizica, Cacioppo a subliniat ca este important ca oamenii sa recunoasca singuratatea si sa ii ajute pe cei afectati de singuratate, inainte de a se izola.

Studiul indica faptul ca, pe masura ce oamenii se insingureaza, ei devin tot mai neincrezatori in ceilalti si totul se transforma intr-un cerc vicios care nu le mai permite sa isi faca prieteni.
Pe de alta parte, potrivit lui Cacioppo, societatea a dezvoltat o tendinta naturala de a-i izola pe cei singuri, ceea ce face si mai importanta recunoasterea singuratatii si tratarea ei, inainte de a se raspandi.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod