Simpozion PET/CT in premiera in Romania

Intre 30-31 octombrie 2009, la Baile Felix, va avea loc primul simpozion international cu tema PET/CT. Scopul evenimentului este sublinierea importantei metodei PET/CT in diagnosticul oncologic.
Manifestarea, din punct de vedere medical, are o importanta relevanta, in primul rand, datorita actualitatii sale. In Romania, anual, se inregistreaz aproape 75.000 de noi cazuri de cancer, iar numarul bolnavilor de cancer este in continua crestere. Examenul PET/CT este cea mai moderna metoda de diagnosticare a cancerului. Prin examinarea PET/CT, in corpul uman, se pot depista leziuni canceroase de doar cativa milimetri.

Avand in vedere rolul metodei in diagnosticarea oncologica, interesul pentru aceasta manifestare este foarte mare.
Organizatorii se asteapta la un numar de aproximativ 400 de medici participanti oncologi, radiologi, hematologi, pneumologi, precum si de alte specialitati medicale, interesati de noutatile din viata medicala. Nivelul de exceptie al evenimentului este asigurat de profesori, conferentiari si lectori renumiti din tara si din strainatate. Profesorii straini invitati sunt specialisti de prestigiu in domeniul PET/CT, din Paris, Milano, Bruxelles, Napoli si Budapesta.

Evenimentul este organizat de catre Universitatea de Medicina din Oradea si Spitalul Clinic Judetean Oradea, sub auspiciile Primariei Oradea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod