Sexul previne disfunctiile erectile

Potrivit unui studiu la care au participat 989 barbati cu varsta cuprinsa intre 55 si 75 ani, legaturile sexuale frecvente ajuta la prevenirea dezvoltarii disfunctiilor erectile la barbati.
La studiu au participatpeste 989 de barbati cu varsta cuprinsa intre 55 si 75 ani. Cercetatorii au descoperit ca barbatii care au declarat ca avut contacte sexuale putine prezinta un risc dublu de a dezvolta disfunctii erectile, in comparatie cu persoanele care au contact sexula cel putin o data pe saptamana.

Asftel, s-a ajuns la concluzia ca exista 76 de cazuri de disfunctii erectile la 1000 persoane, in cazul barbatilor care au avut contacte sexuale rare de-a lungul vietii. In cazul barbatilor care au facut sex o data pe saptamana, incidenta disfunctiilor erectile este de 32 cazuri la 1000 persoane.
Iar in randul barbatilor care aveau contacte sexuale de 2-3 ori pe saptamana cercetatorii au descoperit ca incidenta este de 16 cazuri la 1000 barbati.

Frecventa erectiilor de dimineata nu a fost asociata cu incidenta disfunctiilor erectile moderate, sustin cercetatorii. Insa, dezvoltarea completa a disfunctiilor erectile poate fi prevazuta de frecventa erectiilor de dimineata.

Astfel, barbatii cu mai putine erectii de dimineata pe saptamana prezinta un rosc de 2,5 ori mai ridicat de a dezvolta disfunctii erectile de 2,5 in comparatie cu persoanele care au 2-3 erectii de dimineata pe saptamana.


"Contactele regulare au un rol important in conservarea functiilor erectile in randul persoanelor in varsta, pe cand erectiile de dimineata nu au un efect similar", a declarat Dr. Juha Koskimaki, medicu urolog.

"Continuitatea in activitatea sexuala scade incidenta disfunctiilor erectile direct proportional cu frecventa raportului sexual". Alte studii, sustin ca stiintific actul sexual este implicat si in recuperarea persoanelor dupa tratamentul impotriva cancerului de prostata.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod