Scrisoare pentru Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România

Facebook Twitter Comenteaza
Scrisoare pentru Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România

Comisiile de specialitate ATI ale Colegiului Medicilor şi ale Ministerului Sănătăţii au înaintat o scrisoare Consiliul Naţional din care rezultă că problemele de fond cu care se confruntă sistemul sanitar sunt

 

1. Deficitul major de personal medical
2. Infrastructura inadecvată a spitalelor
3. Deficienţele de dotare cu aparatura şi echipamente
4. Sistemul de finanţare inadecvat al serviciilor medicale din secţiile ATI
5.

Neasigurarea serviciilor de întreţinere (service) a aparaturii medicale din dotare
6. Lipsa unui program naţional sustinut de pregătire a spitalelor pentru a face facă situaţiilor deosebite şi dezastrelor.

Cauza principală a acesor probleme o constituie subfinanţarea sistemului sanitar.

Procentul PIB alocat sănătăţii, printre cele mai mici din Europa


Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Consiliului Naţional CMR reaminteşte faptul că procentul din PIB alocat sănătăţii în România este unul dintre cele mai mici din Europa şi că implementarea celorlalte schimbări din sistemul sanitar se pot face doar prin creşterea bugetului alocat Sănătăţii la un nivel cel puţin egal cu media europeană.

"De aceea, ţinând cont de ultimele evoluţii în societatea românească şi de principiul egalităţii de tratament Consiliul Naţional solicită extinderea anchetei şi către cei care au blocat posturile în sistemul de sănătate, către cei care au subfinanţat sistemul şi judecarea în stare de sănătate a asistentei Florentina Cârstea", adaugă Prof.

Dr. Vasile Astărăstoae în cadrul întrunirii care a avut loc săptămâna trecută la Tulcea pentru a analiza tragedia de la Maternitatea Giuleşti.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • COBANU CORNELIA IRINA pe 24 Feb 2011, 12:26
    cazul meu

    BUNA ZIUA.MA NUMESC CIOBANU CORNELIA IRINA SI DORESC SA VA ADUC LA CUNOSTINTA DESPRE OPERATIA EFECTUATA IN 25MARTIE 2010 IN CLINICA IRIMIA DIN PITESTI DE CATRE DOCTORUL GEORGE CIOLACOV(RIDICARE DE SANI) OPERATIA ESTE TERIBILA (POT TRIMTE POZE) DESIGUR CA AM DAT IN JUDECATA SPITALUL DAR DORESC SA VA ADUC LA CUNOSTINTA SI SA LUATI MASURILE NECESARE IMPOTRIVA DOCTORULUI GEORGE CIOLACOV. PENTRU MAI MULTE AMANUNTE MA PUTETI CONTACTA LA ;blondy0112@yahoo.com SAU TEL0081-80-1045-0081( ADUC LA CUNOSTINTA CA NU LOCUIESC IN ROMANIA) VA MULTUMESC.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod