Saptamana Europeana pentru securitate si sanatate in munca

Reducerea afectiunilor legate de munca in randul lucratorilor din domeniul curateniei este un obiectiv major al Saptamanii Europene pentru securitate si sanatate in munca, desfasurata intre 19 si 23 octombrie.
In cadrul acestei saptamani, organizata de Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca (EU-OSHA), in intreaga Europa au loc sute de evenimente si activitati legate de securitate si sanatate. Cel de-al doilea an al campaniei pentru locuri de munca sanatoase s-a axat pe promovarea mesajelor campaniei la nivelul sectoarelor.

Aproape 3,6 milioane de persoane din UE lucreaza in sectorul curateniei, sector deseori perceput ca fiind un sector-cenusareasa. Fiecare intreprindere are nevoie de personal de curatenie, insa curatenia este rareori privita ca fiind o activitate esentiala, ci mai degraba ca una neprioritara fiind deseori externalizata.
Cu toate acestea, curatenia poate afecta o intreprindere, ca de exemplu in industria alimentara sau in cea farmaceutica, unde o igiena deficitara poate determina pierderea licentelor societatilor in cauza.

In cadrul Saptamanii Europene, ca parte a preocuparii sale pentru sectorul curateniei, EU-OSHA a scos doua publicatii noi pe tema curateniei: Preventing harm to cleaning workers (Prevenirea vatamarilor in randul lucratorilor din domeniul curateniei) si Cleaning workers and Occupational Safety and Health (Lucratorii din domeniul curateniei si securitatea si sanatatea la locul de munca).
Aceste lucrari scot in evidenta dificultatile specifice sectorului de curatenie, inclusiv perceptia pe care o are publicul despre aceasta munca, prevalenta orelor de munca dupa program si expunerea la substante periculoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod