S-a descoperit enzima care raspandeste cancerul

Cercetatorii de la Institutul Cancer Research au descoperit o enzima care favorizeaza raspandirea celulelor canceroase in organism, informeaza BBC News Online.
90% dintre decesele legate de cancer sunt cauzate de raspandirea celulelor canceroase in organism (metastaza). De aceea, oamenii de stiinta spera ca noua enzima descoperita - LOX - sa constituie un punct de plecare pentru un medicament care-i blocheaza activitatea si mentine cancerul doar la nivel local.

In urma cercetarilor, oamenii de stiinta au constatat ca enzima LOX are rolul de a trimite semnale in alte parti ale corpului pentru a le pregati de invazia cancerului. Fara acest proces de pregatire, noul mediu ar fi prea ostil pentru dezvoltarea cancerului.


"Daca putem intrerupe abilitatea corpului de a pregati noi locuri pentru imprastierea cancerului, vom putea sa prevenim efectiv metastaza", a spus Dr. Janine Erler, coordonatorul cercetarii.

Studiile au vizat cancerul de san la soareci, insa expertii sunt increzatori ca rezultatele vor fi aplicabile si pe subiecti umani cu alte tipuri de cancer.

Sursa: BBC News Online
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • fiona pe 10 Mar 2009, 16:54
    lox

    ce e lox asta? cumva lipooxigenaza?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod